![]() |
Kütüb-İ Sitte Hadisler - Furkan Sûresi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kütüb-İ Sitte Hadisler - Furkan SûresiFURKAN SÛRESİ 722 - İbnu Abbas (radıyallahu anhümâ), "O gün zâlim kimse ellerini ısırıp: "Keşke Peygamberlerle berâber bir yol tutsaydım, vay başıma gelene, keşke falancayı dost edinmeseydim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Ayetin inişi bunlarla ilgilidir) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "- Sâbiî mi oldun?" dedi ![]() "- Hayır, ancak yemek yemeden evimden ayrılmasından utandım" diye cevap verdi ![]() "- Öyleyse, gidip onun yüzüne tükürmezsen ben de senden râzı olmayacağım!" dedi ![]() ![]() ![]() Bu rivayetin kaynağı asılda gösterilmemiştir ![]() ![]() ![]() ![]() 723 - İbnu Mes'ud (radıyallahu anh) anlatıyor: "Hz ![]() "- Hangi günah daha büyük?" diye sordum ![]() " Seni yaratmış olduğu halde Allah'a ortak koşmandır!" "- Sonra hangisi gelir?" dedim ![]() " Seninle beraber yiyecek korkusuyla çocuğunu öldürmendir!" dedi ![]() Ben tekrar: "- Sonra ne gelir?" dedim ![]() " Komşunun helâlliği ile zina etmen!"dedi ![]() "Onlar ki, Allah'ın yanına başka bir Tanrı daha (katıp) tapmazlar, Allah'ın haram kıldığı cana haksız yere kıymazlar, zina etmezler ![]() ![]() Buharî, Tesfir, Furkân 2, Bakara 3, Edeb 20, Muharib'in 20, 46; Müslim,İman 141, (86); Ebu Davud, Talâk 50, (2310); Tirmizî, Tefsir, Furkân (3181) ![]() |
![]() |
![]() |
|