![]() |
Amr Bin Âs |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amr Bin ÂsAmr Bin Âs Meşhûr Arab dâhîlerinden ![]() Önceleri kabîlesine uyarak, İslâm aleyhinde çalışan Amr bin Âs, sonra yaptıklarına pişman olarak Müslüman oldu ![]() Hendek savaşından döndükten sonra, ba'zı ileri gelen kişileri topladım ![]() - Muhammed aleyhisselâm gün geçtikçe kuvvetleniyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Necâşî'den onu isteyeceğim Bu teklifimi beğendiler ve Necâşî'ye vermek üzere hediyeler hazırladık ![]() ![]() ![]() Amr bin Ümeyye dışarı çıktıktan sonra Necâşî'nin yanına girdim ![]() - Merhabâ! Hoş geldin ey dostum! Bana memleketinden bir şeyler hediye edecek misin? - Ey Hükümdâr! Sana çok miktarda deri getirdim, diyerek hediyeleri önüne koydum ![]() ![]() - Ey Hükümdâr! Huzûrundan çıkan birini gördüm ![]() ![]() ![]() Necâşî, benim bu sözlerime çok kızdı ![]() ![]() ![]() ![]() - Ey Hükümdâr! Kızacağınızı bilseydim, böyle söylemezdim, dedim ![]() O zaman bana dedi ki: - Ey Amr! Sen, Mûsâ ve Îsâ aleyhimesselâma gelmiş olan Cebrâil'in kendisine gelen bir zâtın elçisini, öldürmek üzere sana vermemi mi istiyorsun? Eğer onu öldürmüş olsaydın, vallahi sizden kimseyi sağ bırakmazdım ![]() Kalbimi İslâmiyete açtı O anda, Allahü teâlâ kalbimi İslâmiyete açtı ![]() ![]() ![]() - Ey Hükümdâr! O gerçekten bir peygamber midir? O'nun peygamber olduğuna şehâdet ediyor musun? - Ey Amr! Sana yazıklar olsun ![]() ![]() ![]() - Öyleyse, benim O'na bî'atimi kabûl eder misin? Bu sorum üzerine "Evet" deyince, elimi eline uzattım ve Kelime-i şehâdet getirerek Müslüman oldum ![]() Müslüman olmanın verdiği bir haz ile kendimi kuş gibi hafif hissederek ayrıldım ![]() ![]() - Dostun Necâşî'den istediğini alabildin mi? - Kendisiyle ilk görüşmemde bunu dile getirmeyi uygun bulmadım ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|