![]() |
Resulullah Sevgisinin Önemi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Resulullah Sevgisinin ÖnemiResulullah sevgisinin önemi Sual: Bir misyoner, “Siz, peygamberinizi, tanrıdan çok seviyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Buna ne demeliydim? CEVAP Misyonere, “Biz Peygamberimizi çok sevdik de ne yaptık, sizin gibi tanrı mı dedik, tanrının oğlu mu dedik? Putunu yapıp boynumuzda mı taşıdık? Putunun önünde günah mı çıkarttık? Kendi gözünüzdeki merteği görmüyor, bizim gözümüzde saman çöpü arıyorsunuz” demeliydiniz ![]() Müslüman, Resulullahı, Allah’ın emri olduğu için sever ![]() ![]() ![]() ![]() (Resulüm de ki; Allah’ı seviyorsanız, bana uyun ![]() Allah’ın sevgisi ile Peygamberin sevgisi farklı olmadığı gibi, Allah’ın emri ile, Peygamberin emri de ayrı değildir ![]() ![]() (Allah’ın emirleri ile, peygamberlerinin emirlerini birbirinden ayırmak isteyenler kâfirdir ![]() Salevat getirmemizi de emreden Allahü teâlâdır ![]() (Allah ve melekleri, Nebiye salevat getiriyor, iman edenler, siz de salevat getirin ![]() Müslüman, sadece Allah’ın resulünü değil, diğer Müslümanları da sevmesi gerekir ![]() (Müminleri Allah için seven ve kâfirleri Allah için düşman bilen, ancak o zaman Allahü teâlânın sevgisine kavuşur ![]() İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki: Cenab-ı Hak, Kur'an-ı kerimde Resulüne itaat etmenin kendisine itaat etmek olduğunu bildiriyor ![]() ![]() ![]() ![]() Sultan Mahmud-i Gaznevi, birkaç adamını, Şeyh Ebül-Hasen-i Harkani hazretlerine gönderip onu yanına çağırmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Allah ismi ile peygamberin ismini ayırmaz, yan yana söylersiniz) demesi de yanlıştır ![]() ![]() ![]() (Allah’a ve ümmi nebi olan Resulüne iman edin ve uyun ki doğru yolu bulun ![]() (Allah ve Resulüne itaat edin ![]() (Allah’a itaat edin, Peygambere itaat edin ![]() ![]() (Allah ve Resulüne itaat eden, en büyük kurtuluşa ermiştir ![]() (Resule itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur ![]() (De ki, “Allah’a ve Peygambere itaat edin! Eğer [uymayıp] yüz çevirirlerse, [kâfir olurlar] Elbette Allah kâfirleri sevmez ![]() (Allah ve Resulüne itaat eden Cennete, isyan eden Cehenneme gider ![]() (Allah’a ve Resulüne inanmayan [kâfir olur] kâfirler için çılgın bir ateş hazırladık ![]() (Allah ve Resulü, bir işte hüküm verince, artık inanmış kadın ve erkeğe, o işi kendi isteğine göre, tercih, seçme hakkı kalmaz ![]() (Allah’a ve Resulüne karşı gelen, bilsin ki, Allah’ın azabı çok şiddetlidir ![]() (Allah’a ve Resulüne itaat edin ki rahmete kavuşturulasınız ![]() (Allah’a ve resulüne itaat ederseniz, işlediklerinizden bir şey eksilmez ![]() (Allah’a ve Resulüne itaat edenler, Allah’ın kendilerine lütuflarda bulunduğu nebiler, sıddıklar, şehidler ve salihlerle beraberdir ![]() Ayrıca, Allah ve Resulüne itaat etmenin müslümanlık, karşı gelmenin sapıklık, kâfirlik olduğu, iman ve itaat edenlere Cennet nimetlerinin olduğu, inkâr ve karşı gelenlere Cehennem azaplarının olduğu, bunların Cehennemde (keşke Allah’a ve Resulüne itaat etseydik) diyecekleri başka âyetlerde debildirilmiştir ![]() Sadece Habibine uymayı da bildiriyor: (Resulüme uyun ki, doğru yolu bulun!) [Araf 158, Nur 54] (Resulümün verdiğini alın, yasakladığından da sakının!) [Haşr 7] (O, kendiliğinden konuşmaz ![]() ![]() (İhtilafa düştükleri şeyi insanlara açıklaman için ve iman eden bir kavme de hidayet ve rahmet olsun diye bu kitabı sana indirdik ![]() (Namaz kılın, zekat verin, Resule itaat edin ki size merhamet edilsin ![]() (Kimi, ona [Resulüme] iman etti, kimi de, ondan yüz çevirdi ![]() ![]() ![]() Habibini övüyor: (Biz seni âlemlere rahmet olarak gönderdik ![]() (Biz seni bütün insanlara müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik ![]() (Rabbinin sana verdiği nimetlerle mecnun değilsin ![]() ![]() ![]() (Resulullahta sizin için [uyulması gereken] güzel örnekler vardır ![]() (Sen razı oldum diyene kadar Rabbin sana [çok nimet] verecek!) [Duha 5] (Senin şânını, şöhretini yücelttik ![]() Ezan, ikamet, teşehhüd, hutbe gibi bir çok yerde benimle beraber adını andırmak suretiyle şanını yücelttik ![]() Senin ismini doğuda, batıda, yeryüzünün her yerinde yükselttim ![]() ![]() ![]() ![]() Öyle bir yükseltme, yüceltme ki kendi ismini Habibinin ismi ile birlikte andırdı, Ona itaati kendisine itaat olarak gösterdi, melekler Ona salât etti, müminlere de Ona salevât getirmeyi emretti, Onu ismiyle değil, hep Resulüm, Habibim gibi güzel sıfatlarla andı ![]() Cenab-ı Hak Resulünün nâmını dünya ve ahirette de yükseltti ![]() ![]() (Allahü tealâ buyurdu ki: “Ben anıldıkça habibim sen de benimle birlikte anılmak suretiyle şânını yükselttim ![]() |
![]() |
![]() |
|