Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adem, azrail

H.Z Azrail Ve H.Z Adem

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

H.Z Azrail Ve H.Z Adem

Azrail ve Hz Adem

Şöyle rivayet edilir:Allah Hz Adem’e hangi gün öleceğini haber verdiHz Adem kendini ölüme hazırladıAzrail yanına gelince ona şöyle söyledi:Canımı almadan önce bana en güzel amelim olacak bir dua öğret ki onunla Allah’a en iyi şekilde hamd-ü sena edeyim

Azrail şu duayı öğretti:

“Şahadet ederim ki bir ve ortağı olmayan Allah’tan başka ilah yokturYine şahadet ederim ki ben Onun kulu ve yeryüzündeki halifesiyimBana ihsanda bulundu ve kendi eliyle yarattıBenden başkasını kendi elleriyle yaratmamıştırDaha sonra bana kendi ruhundan üfledi ve en güzel hale getirdiBenim suretimde hiç kimseyi yaratmadıBana melekleri secde ettirdi ve bütün isimleri öğrettiDaha sonra beni kendi cennetine aldıOrası benim için ebedi bir yurt değildiŞeytan için de menzil değildiBeni yeryüzünde yaşamak üzere yarattıOrada benim için takdir ve tedbirleri vardıBütün bunları daha beni yaratmadan önce takdir ettKudreti ve kazası benim hakkımda cari oldu ve emri işlediDaha sonra benim o ağaçtan yememi yasakladıAma ben isyan ettim ve yedimDaha sonra benim hatamı affedip suçumu bağışladıO’nun tüm nimetlerine karşı, rızasını kemale erdirecek kadar hamd olsun

Daha sonra Azrail Hz Adem’in canını aldıBu dua insanoğlunun ölüm vaktinde sünnet oldu
(Mustedkrek’ul Vesail c2 s123)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com