|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ali, efendimizin, peygamber, sav, torunlarındanzeyneb, ßinti |
![]() |
Peygamber Efendimizin (S.A.V) Torunlarından:Zeyneb ßinti Ali (R.A) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamber Efendimizin (S.A.V) Torunlarından:Zeyneb ßinti Ali (R.A)Peygamber Efendimizin (s ![]() ![]() ![]() Zeyneb binti Ali b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zeyneb; zekî, akl-ı selîm sahibi, gayet düzgün ve edebî konuşan bir hanımdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zeyneb de: "Ah ya Muhammed! Semânın bütün melekleri sana selâtü selâm etsin ![]() ![]() ![]() Esirler İbn Ziyad'ın huzuruna çıkarıldıklarında Hz ![]() ![]() ![]() Ubeydullah; "Şu oturan kadın kimdir?' diye üç kere sorduğu halde Zeyneb ona cevap vermedi ![]() Cariyelerden biri; "Bu, Fâtıma'nın kızı Zeyneb'dir" deyince İbn Ziyad Zeyneb'e şöyle dedi: "Sizleri alçaltan, tek tek öldüren ve ortaya attığınız şeyleri yalanlayan Allah'a hamdolsun ![]() Hz ![]() "Bizleri Muhammed ile şereflendiren ve tertemiz yapan Allah'a hamdolsun! Bizler, kesinlikle senin söylediğin gibi değiliz ![]() ![]() İbn Ziyâd; "Allah'ın, senin ailene yaptıklarını nasıl buldun?" diye sorması üzerine Zeyneb; "Onların üzerine ölüm yazılmıştı ![]() ![]() ![]() İbn Ziyad hiddetlenerek; "Senin azgın kardeşine ve ailenden âsî ve isyankâr olanlara karşı duyduğum kinden artık rahatlamış bulunuyorum" dedi ![]() Bu sefer Zeyneb; "Yemin ederim, sen benim yiğidimi öldürdün, ailemi ortada bıraktın, benim akrabalarımı benden kopardın, kökünü kazıdın ![]() ![]() İbn Ziyad; "Bu bir kahramanlıktır ![]() Zeyneb; "Bir kadının kahramanlıkla ne ilgisi olabilir ki?" dedi Bu sırada, Hz ![]() ![]() ![]() Hz ![]() "Ey İbn Ziyad! Bizden öldürdüğün kimseler yeter ![]() "Eğer mü'min isen, Allah adına senden şunu istiyorum; şayet onu öldürürsen beni de onunla birlikte öldür" dedi ![]() ![]() İbn Ziyad, bilahare esirleri Muaviye'nin oğlu Yezid'e gönderdi ![]() "Bunların esirleri bize helaldır" dedi, sonra Hz ![]() "Bunu bana bağışlayıver" dedi ![]() ![]() Zeyneb, "Yalan söyledin ve alçaklık ettin; bu iş ne sana ne de ona helâl değildir" deyince, Yezid öfkelendi ve "Allah'a yemin ederim sen yalan söyledin ![]() ![]() Zeyneb; "Asla! Vi sen dinimizden çıkıp başka bir dine girmedikçe, Allah, bunu sana helal kılmış olamaz" diyerek karşılık verdi ![]() "Sen bana bu şekilde karşılık mı veriyorsun? Dinden, olsa olsa senin baban ve kardeşin çıkmış olabilir" dedi ![]() Zeyneb; "Allah'ın dini ile babamın, kardeşimin ve dedemin dini ile sen de, baban da, deden de hidayet buldunuz" diye cevap verdi ![]() Bu sefer Yezid; "Ey Allah'ın düşmanı! Yalan söylüyorsun" dedi ![]() Zeyneb; "Sen emîr olduğun halde, haksızlık ediyor ve hakarette bulunuyorsun" deyince Yezid utandı ve sesini kesti ![]() Daha sonra esirler, oradan çıkarılıp Yezid'in odalarına yerleştirildiler ![]() ![]() ![]() "Ben, Muaviye'nin oğlu Yezid'den daha iyilikçi bir Allah inkarcısı görmedim" diyordu Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|