![]() |
Hüseyin Bin Ali |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hüseyin Bin AliHüseyin bin Ali Cennet gençlerinin seyidi ![]() Ümm-i Hâris hazretleri anlatır: Birgün Resulullahın huzuruna varıp, bir rüya gördüğümü ve çok korktuğumu arzettiğim zaman, buyurdular ki: - Ne gördün? - Sizin vücudunuzdan bir parça kestiler, benim yanıma eklediler ![]() - İyi görmüşsün, Fatıma'nın bir oğlu olacak ve senin yanında kalacaktır ![]() Beraber mescidden çıktılar Bir müddet sonra, Hazret-i Hüseyin dünyaya geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamberimiz Hazret-i Ali'ye, kapıda durup, kimseyi içeri sokmamasını emretmişlerdi ![]() ![]() ![]() ![]() Hazret-i Ebu Bekir, Hazret-i Ali'den, Resulullahın nerede olduğunu sordu ![]() - İzin verirsen, ben de gireyim ![]() - Allahın Resulü meşguldür ![]() - Benim içeri girmememi sana emretti mi? - Hayır, yalnız dörtyüzyirmidörtbin melek geldi ![]() Hazret-i Ebu Bekir hayret edip, durdu ![]() ![]() ![]() ![]() - Meleklerin sayısını nasıl bildin? - Melekler grup grup geliyorlardı ![]() ![]() Bunun üzerine Resulullah efendimiz buyurdu ki: - Allah aklını ziyade etsin ya Ali! Cennet gençlerinin efendisi Resulullah efendimiz Hazret-i Hüseyin doğduğu zaman, kulağına, (O, cennet gençlerinin efendisi, seyyididir) diye seslenmişlerdi ![]() Hazret-i Üsame bin Zeyd, bir gece Peygamber aleyhisselamı gördüğünü ve Onun, (Bunlar benim oğullarımdır, kızımın oğullarıdır ![]() ![]() Bir defasında da, (Hüseyin benden, ben Hüseyin'denim, Allahü teâlâ Hüseyin'i seveni sever) buyurmuştu ![]() Allahü teâlâ Kur'an-ı kerimde, ehl-i beyte, mealen buyuruyor ki: (Allahü teâlâ, sizlerden ricsi, yani her kusur ve kirleri gidermek istiyor ve sizi tam bir taharet ile temizlemek irade ediyor ![]() Bu ayet-i kerime gelince, eshab-ı kiram sordular ![]() - Ya Resulallah! Ehl-i beyt kimlerdir? Benim ehl-i beytim O esnada, Hazret-i Ali geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - İşte bunlar, benim ehl-i beytimdir ![]() Bu ayet-i kerime ve ilgili hadis-i şerifler, Resulullahın iki mübarek torununu sevmenin şart olduğunu belirtmektedir ![]() Hazret-i Hüseyin buyurdu ki: Birgün yüksek dedemin huzuruna varmıştım ![]() ![]() ![]() - Ya Resulallah! Gökler ve yer için, senden başka süs var mıdır? Resulullah bunun üzerine buyurdular ki: - Beni insanlara Peygamber olarak gönderen Allahü teâlânın hakkı için, Hüseyin bin Ali, yeryüzünün merkezinin süsüdür ![]() ![]() Birgün Hazret-i Hüseyin, Resulullah efendimizin yanında idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birgün Resulullah efendimiz, Hazret-i Hüseyin'i sağ dizine, oğlu İbrahim'i sol dizine aldı ![]() - Hak teâlâ, bu ikisinden birini alacaktır ![]() Resulullah efendimiz buyurdu ki: - Eğer Hüseyin vefat ederse, benim canım yandığı gibi, Ali'nin ve Fatıma'nın da canları yanar ![]() ![]() ![]() Üç gün sonra oğulları İbrahim vefat etti ![]() Resulullah efendimiz, Hazret-i Hüseyin yanına her gelişinde, onu öper ve buyururdu ki: - Selamet ve saadet o kimseye ki, oğlum İbrahim'i ona feda ettim ![]() Hazret-i Hüseyin'in ilk çocukluğu Resulullah efendimizin derin sevgi ve şefkati içinde geçti ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|