![]() |
Fatıma-Tüz-Zehra |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fatıma-Tüz-ZehraFatıma-tüz-zehra Peygamberimizin en sevgili kerimesi ![]() Hazret-i Fâtıma, hicretten onüç sene önce, Mekke'de doğmuştu ![]() ![]() Abdullah ibni Mesûd der ki: “Resulullah efendimizin Kureyşe bedduâ ettiğini asla işitmedim ![]() ![]() ![]() ![]() - Bu kan ile bulaşmış işkembeyi, kim götürüp, Muhammed secdeye inince, arkasına koyar? Fâtıma'ya haber verdi Onların içinde en ziyade bedbaht Ukbe bin Ebî Muayt, bu çirkin işe girişip, onu, Peygamberimiz secdede iken üstüne koydu ![]() ![]() ![]() ![]() İbni Mesûd anlatmasına şöyle devam etti: “Ben uzaktan bakardım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müşriklerin hiçbiri Hazret-i Fâtıma'ya cevap vermedi ![]() - Ya Rabbi! Kureyşten şu topluluğu sana havale ediyorum ![]() İbni Mesûd der ki: “Allah hakkı için, onları Bedir günü gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() Resulullah efendimiz, Medine-i münevvereye, Allahü teâlânın emriyle hicret ettikten sonra, hanımı Sevde, kızları Ümm-i Gülsüm ve Hazret-i Fâtıma'yı getirmeleri için, Ebu Râfiî ile Zeyd bin Hârise'yi Mekke'ye gönderdi ![]() ![]() Emrine bağlıdır Zeyd ile Ebu Râfiî Mekke'ye gittiler ![]() ![]() Hazret-i Fâtıma küçük yaşta iken, annesi Hadice-tül Kübra vefat ettiği için, Resulullah efendimiz onu, bülûğ yaşına kadar, yanından ayırmadı ![]() ![]() Birgün Hazret-i Fâtıma, bir hizmet için, Resul-i ekremin huzuruna girmişti ![]() ![]() ![]() Ümm-i Seleme ve Selman'dan rivayet olunmuştur ki; Hazret-i Fâtıma bülûğ çağına erdikte, Kureyşten çok kimseler istedi ![]() - Onun işi, Hak teâlânın emrine bağlıdır ![]() Birgün Hazret-i Ebu Bekir, Hazret-i Ömer ve Sâd bin Muâz, mescidde oturup; “Hazret-i Fâtıma'yı, Hazret-i Ali'den gayri herkes istedi ![]() ![]() - Zannederim ki, Ali'ye nasip olur ![]() ![]() ![]() Sâd bin Muâz da dedi ki: - Ya Eba Bekir! Sen, hep hayır yaparsın ![]() ![]() Beni memnun ettiniz Üçü birden mescidden çıkıp, Hazret-i Ali'nin evine gittiler ![]() ![]() - Ya Ali! Her hayırlı işte sen öndersin ve Resul-i ekrem katında hiç kimseye nasip olmamış bir mertebedesin ![]() ![]() ![]() ![]() Hazret-i Ali bunu işitince, mübarek gözleri yaşla doldu ve dedi ki: - Ya Eba Bekir! Beni ziyadesiyle memnun ettiniz ![]() ![]() ![]() Hazret-i Ebu Bekir, bunun üzerine şöyle cevap verdi: - Böyle söyleme! Allahü teâlâ ve Resulünün yanında, dünya birşey değildir ![]() ![]() Hazret-i Ali buyuruyor ki: “Resulullahın huzuruna utanarak ve sıkılarak girdim ![]() ![]() ![]() - Niçin geldin, bir ihtiyacın mı var? Sustum ![]() - Herhâlde Fâtıma'yı istemeye geldin” buyurunca; "Evet" diyebildim ![]() Peygamber efendimiz, Hazret-i Fâtıma'ya, Hazret-i Ali'nin kendisini istediğini duyurdu ![]() ![]() - Fâtıma'ya mehr olarak verecek neyin var? - Ya Resulallah! Benim hâlimi sizden iyi kimse bilmez ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|