Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bayram, şekeri

Bayram Şekeri...

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bayram Şekeri...

Bayram Şekeri

Mustafa 10 yaşında bir çocuktuBabası işsizdiRamazan'ı komşularının yardımıyla zar-zor geçirmişlerdiBayram günü geldi çattıMustafa, anne ve babası evde sessizce oturuyorlardıKimse ziyaretlerine gelmiyorduÖyle yaFakirin dostu olmazBu hep böyledirMustafa babasının ve annesinin ellerini öptü usulcaBabası utanıyordu kendindenOğluna bayramda bırak harçlık vermeyi bir elbise bile alamamıştıÜzülüyordu içten içeMustafa babasına yavaşça fısıldadı:"Baba ben bayram şekeri istiyorum!"
Bu sözler babasının yüreğine bir ok gibi saplandıCebinde sadece 5 YTL vardıOnunla şeker alsa yiyecek bulamayacaklardıOğlunun başını okşadı:"Oğlum cebimde sadece 5 YTL varOnunla da bayram şekeri alırsam yiyecek alamayızBiraz sabret bir iş bulursam o zaman istediğin kadar bayram şekeri alırım sana"
Bu sözler Mustafa'yı tatmin etmediBahçeye çıkıp ağlamaya başladıBaşını öne eğmiştiİçeride de babası ve annesi gözyaşlarını tutamamıştıOnlar da ağlıyorlardı

O sırada Mustafa’nın gecekondusunun önünden bir adam geçiyordu Mehmet adında genç bir adamMustafa’yı ağlar bir vaziyette görünce başını okşadı ve sordu:”Ne oldu yavrum?Neden ağlıyorsun?”
Mustafa yaşlı gözlerle cevap verdi:”Ben şeker istiyorum amca!Bayram şekeri…”
Bu sözler Mehmet’in yüreğini yaktı”Buradan ayrılma hemen döneceğim” diyerek Mustafa’nın yanından ayrıldıMarkete uğradı1 kg karışık şeker,1 pakette çikolata alarak Mustafa’nın gecekondusuna vardıMustafa sevinçle Mehmet’in yanına koştuMehmet şeker ve çikolataları Mustafa’ya vererek:”Al yavrumArtık ağlamaSenin için aldımÇok yeme dişlerin çürür sonra” dedi ve gülümsediMustafa teşekkür etti ve Mehmet’in elini öpmek istediMehmet önce elini vermek istemedi ama sonra uzattıMustafa Mehmet ‘in elini görünce birden irkildiParmaklarından 3 tanesi yoktu çünküMustafa Mehmet ‘ in ellerini öptü ve sordu:”Ellerine ne oldu amcacığım”Mehmet cevap verdi:”Boş ver yavrum o kadar da önemli değil”Mustafa Mehmet’in ismini öğrendi,Mehmet de Mustafa’nın…Ve ayrıldılarMustafa sevinçle evine girdi ve şekerleri yemeye başladıAnnesi ve babası da Mehmet’ e bol bol dua ettiler

Saat 930İhtiyar, yaşlı gözlerle pencereden dışarı baktıKendi kendine söylendi:”Gene gelmediler”Yanındaki Sadi bey lafa karıştı:”Sorma benimkiler de gelmedi”Yaşlılar evinde bir bayram daha hüzünle geçiyorduBirden içeri bir genç girdiUzun boylu ve yakışıklı bir gençElinde paket paket çikolatalar vardıVe renk renk çiçekler
Ellerini öptü sırayla yaşlılarınVe çikolatalar,çiçekler verdi onlaraSadi bey’in yanındaki ihtiyara gelmişti sıraBayramını da kutladı onun ve öpmek istedi ellerindenYaşlı adam elini uzattı istemeyerekGenç birden irkildiİhtiyar’ın parmaklarından 3 tanesi yoktu:”Siz” dedi,”Siz Mehmet amcasınız”İhtiyar şaşırdı:”Beni nerden tanıyorsun”Genç cevap verdi:”Ben sizin ağlarken gördüğünüz ve şeker,çikolata aldığınız çocuğumAdım Mustafa”İhtiyar biraz düşündü:”Hatırladım seni,hatırladım yavrum”dediBirbirlerine sarıldılar ve öylece ağladılar…

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com