![]() |
Çakmak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇakmakTrende yan yana oturduğumuz adam ![]() - Sigara efkâr dağıtır, diyordu ![]() ![]() Çocuk, adamın kendisine uzattığı sigarayı kibarca reddederek: - Sağ olun, diye cevap verdi ![]() ![]() - Amma yaptın ha, dedi adam ![]() Bu lâflar, çevremizdeki yolcuların gülüşmelerine yol açmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam: - Herhalde sen aslan sütü de kullanmazsın, diye devam etti ![]() ![]() - İçki haramdır, dedi ![]() ![]() Konuşmaları, benim olduğu kadar, ayakta seyahat eden yolcuların da dikkatini çekmiş olmalıydı ![]() ![]() Adam: - Peki, dedi ![]() ![]() - O da aynı şey, dedi delikanlı ![]() ![]() Adam, alaycı bir ifadeyle: - Amma tutucu bir insansın be kardeşim, dedi ![]() ![]() Çocuk yine susmayı tercih etti ![]() ![]() ![]() ![]() - Cehennem korkusundan dünyanın bütün zevklerinden mahrum kalıyorsunuz, dedi ![]() Dayandığım yerden doğrularak adama baktım ![]() - Ne dersin dostum dedi ![]() ![]() - Gerçekten cesur bir insanmışsınız, dedim ![]() - Korktuğumu söyleyemem, dedi ![]() Böyle diyerek koltuğuna biraz daha gömüldü ve cam kenarındaki sigarasına doğru uzandı ![]() - Buyurun, dedim ![]() ![]() - Hayır, dedim, sigaranızı değil, parmağınızı uzatın ![]() - Anlayamadım, dedi ![]() - Cehennemde yanmaktan korkmadığınızı, bundan daha iyi nasıl gösterebilirsiniz, dedim ![]() ![]() Adam ne diyeceğini şaşırmış ve bir saattir işleyen çenesi, âdeta tutulmuştu ![]() - İneceğim istasyona geldim ![]() ![]() Çakmağın bende kaldığını adam gittikten biraz sonra fark ettim ![]() ![]() Çakmağı ona doğru uzatırken ![]() - Sigara içmiyorsun ama çakmak sende kalsın, dedim ![]() |
![]() |
![]() |
|