![]() |
Mağarada Sıkışan Üç Kişi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mağarada Sıkışan Üç KişiAbdullah ibni Ömer (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi: Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: Sizden önceki kavimlerden üç kişi beraber yolda yürürlerken onlar yağmura yakalandılar ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine onlardan biri diğerlerine: −Hayatınızda işlediğiniz en hayırlı ameli söyleyerek Allah?a dua edin! dedi ![]() Onların biri şöyle dedi: ?Ey Allah?ım! Şu muhakkak ki, benim yaşlı ihtiyar annemle babam vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geç vakitte geldiğimde annemi ve babamı uyumuş halde buldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte o gece gün doğuncaya kadar benim halim böyle dikilmekle, onların hali de uyumakla devam etti ![]() ![]() ![]() Onların diğeri de (ikincisi de) şöyle dedi: ?Ey Allah?ım! Şu muhakkak ki, benim amcamın kızım vardı ![]() ![]() ![]() Amcamın kızı bana: −Yüz dinar getirmedikçe olmaz! dedi ![]() Ben bu parayı kazanmak için çalıştım, nihayet yüz dinarı topladım ![]() ![]() −Allah?tan kork! Hakkın olmadan bekâret mührünü (nikâh hakkını yerine getirmeden) bozma! dedi ![]() Buna müteakiben kalktım ve onu terk ettim! Şüphesiz ki Sen bilmektesin, kuşkusuz ki ben bunu Senin Vechin (Yüzün) için yaptım ![]() ![]() ![]() Onların diğeri de (üçüncüsü de) şöyle dedi: −Ey Allah?ım! Şüphesiz ki Sen bilmektesin, kuşkusuz ki ben bir ölçek darı karşılığında bir işçi tutmuştum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir müddet sonra o işçi geldi ve bana: −Ey Allah?ın! Kulu, benim hakkımı bana ver! dedi ![]() Ben de ona: −Şu sığırlara ve çobanına git; çünkü onların hepsi senindir! dedim ![]() Adam bana: −Benimle alay etme! dedi ![]() Bende ona: −Hayır, ben seninle alay etmiyorum! Lakin bunlar senindir, dedim ![]() ![]() ![]() ![]() Buhari 5/2050, Müslim 2743/100 |
![]() |
![]() |
|