![]() |
Salavat-İ Şerif |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salavat-İ ŞerifSALAVAT-I ŞERİF Talebelerinin sayısının on binleri bulduğu rivâyet edilen Muhammed Cezûlî, bir gün bir kuyu başına abdest almak için uğradı ![]() ![]() ![]() -Sen kimsin ve niye şaşırdın? Muhammed Cezûlî, onun kova getireceği ümîdi ile kendisini tanıttı ve hâlini bildirdi ![]() -İnsanlar seni hayır ve kerâmetle överler ![]() ![]() ![]() Muhammed Cezûlî abdest aldıktan sonra kıza; -Sen bu kerâmete hangi amelin sebebi ile nâil oldun?" dedi ![]() Kız da; -Resûl-i ekreme salevât-ı şerîfeyi çok getirmekle ve salevât okumaya devâm ederek kavuştum, diye cevap verdi ![]() Muhammed Cezûlî, bu duruma hayret ederek; "Acabâ hangi salevât-ı şerîfeyi okumaya devâm etsem?" diye düşünmeye başladı ![]() O gece, bu düşünceden dolayı uyuyamadı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hanımı ona; -Siz, bu işe şimdi mi vâkıf oldunuz? Uzun senelerdir ben böyle yapıyorum, dedi ![]() Bunun üzerine Muhammed Cezûlî; -Acabâ, bu kerâmete ne sebeple kavuştunuz? diye sorunca, hanımı; -Resûl-i ekreme salevât-ı şerîfe okumayı hiç bırakmadım ![]() ![]() Muhammed Cezûlî; -Devâm ettiğiniz bu salevât-ı şerîfe hangisidir? diye suâl etti ![]() Hanımı cevap vermedi ![]() -Bu gece istihâre edeyim, izin olursa, cevap veririm, dedi ![]() Sabahleyin hanımı; -Açıkça söyleyeyim, haber vermeye izin yoktur ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Muhammed Cezûlî, birçok kitaplarda bulunan salevât-ı şerîfeleri topladı ve bir kitap yazdı ![]() ![]() "Bu kitabı okumaya devâm edenin, Allahü teâlânın rahmetine kavuşacağında şüphe yoktur ![]() ![]() Muhammed Cezûlî bu eserine; Hayırlara deliller ve nûrların doğuşu mânâsına gelen Delâil-ül-Hayrât ve Meşârık-ul-Envâr ismini verdi ![]() Delâil-ül-Hayrât'ta toplanmış olan salevât-ı şerîfelerden bâzıları şunlardır: "Allahümme salli alâ Muhammedin ve ezvâcihî ve zürriyyâtihî kemâ salleyte alâ İbrâhîme ve bârik alâ Muhammedin ve ezvâcihî ve zürriyyâtihî kemâ bârekte alâ âli İbrâhîme inneke hamîdün mecîd ![]() "Allahümme salli alâ Muhammedin kemâ salleyte alâ İbrâhîme ve bârik alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammedin kemâ bârekte alâ İbrâhîme inneke hamîdün mecîd ![]() "Allahümme salli alâ Muhammedin-in-nebiyy-il-ümmiyyi ve alâ âli Muhammed ![]() "Allahümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammedin kemâ salleyte alâ İbrâhîme ve alâ âli İbrâhîme inneke hamîdün mecîd ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Allahümme bârik alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammedin kemâ bârekte alâ İbrâhîme inneke hamîdün mecîd ![]() "Allahümme salli alâ Muhammedin ve alâ âlihi ve eshâbihî ve evlâdihî ve ezvâcihî ve zürriyyetihî ve ehl-i beytihî ve eshârihî ve ensârihî ve eşyâihî ve muhibbihî ve ümmetihî ve aleynâ maahüm ecmaîne yâ erhamerrâhimîn ![]() "Allahümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammedin ve alâ ehl-i beytihî ![]() |
![]() |
![]() |
|