Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
değiştirir, yolunu, şeytan

Şeytan Yolunu Değiştirir

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şeytan Yolunu Değiştirir

Dini hikaye örnekleri,
Şeytan yolunu değiştirir hikayesi

Hazret-i Resûl-i ekremin 'sav' huzûr-ı şerîflerinde oturan, Kureyş hâtunlarından birisi, yüksek ses ile konuşurken, hazret-i Ömer 'ra' gelip, içeri girmeğe izin taleb etdi Hâtunlar kalkıp, sür'atle perde arkasına çekildiler Hazret-i Ömere 'ra' izin verilip, içeri girdi Bakdı ki, hazret-i Resûl-i ekrem 'sav' gülüyordu

Ömer 'ra' dedi ki,
- Allahü teâlâ hazretleri mubârek dişlerini güldürsün, yâ Resûlallah! Neden dolayı gülersiniz

Server-i kâinât hazretleri buyurdular ki,
- Bu hâtunlara hayret etdim ki, benim yanımda idiler Ne vakt ki senin sesini işitdiler, kaçıp, perde arkasına girdiler

Hazret-i Ömer 'ra' dedi ki:
- Yâ kadınlar! Beni görünce, Resûlullahın huzûrunda olduğunuz hâlde, niçin korkup, kaçdınız Onun huzûrunda râhat oturup, korkmuyorsunuz!

Hâtunlar, perde arkasından dediler ki,
- Yâ Ömer! Sen yaratılışda şiddetli ve gadablısın

Server-i kâinât buyurdular ki;
- Ey Hattâb oğlu! Sen sözünden ferâgat et! Varlığım yed-i kudretinde olan Allahü teâlâya yemîn ederim ki, şeytân yolda sana rastlasa, o yolu bırakıp, başka yola sapar, yolunu değişdirir

[Peygamberimizin 'sav' kadınlar ile oturması hicâb âyeti gelmeden evvel idi Hicâb âyeti gelince, kadınlar ile bir arada oturmadı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com