|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
buyurdunuz, dini, hikayeler, resulullah, zahmet |
![]() |
Dini Hikayeler / Zahmet Buyurdunuz Ya Resulullah! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dini Hikayeler / Zahmet Buyurdunuz Ya Resulullah!Dini Hikayeler / Zahmet Buyurdunuz Ya Resulullah! Bir Osmanlı zabiti şiddetli bir savaş esnasında vurulmuş, ağır yaralanmış, kanlar içinde yere serilmiştir ![]() ![]() -Beni ayağa kaldırınız, der ![]() Askerler şehidlikle şereflenmiş sevgili kumandanlarının bu son arzusunu yerine getirirler, mecalsiz vücudunun kollarına girerler ve ayağa kaldırırlar ![]() Mübarek şehid, kısık bir sesle Kelime-i Şehadet getirir ve sonra: - Zahmet buyurdunuz Ya Resulullah! diyerek son nefesini verir ![]() Mukabele Edilmezse, Zalimin Hasmı Bizzat Hz ![]() Erzurum"un büyük velîsi İbrahim Hakkı (k ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Çekil bakayım önümden be çocuk! diye İbrahim Hakkı hazretlerini azarlayarak atını çeşmeye sürer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Çeşmeden su alırken atını koşturarak gelen biri, atını üzerime sürdü ![]() ![]() -Testini kıran atlıya sen bir şey söyledin mi? -Hayır, der, hiçbir şey söylemedim ![]() -Çabuk git ve o adama bir-iki laf söyle, der ![]() İbrahim Hakkı hazretleri gider, çeşmenin başında atını tımar etmeye başlayan adamın yanına varıp bekler ![]() -Benim testimi niye kırdın zâlim adam?! diyemez ![]() Dönüp geldiğinde hocası Fakîrullah hazretleri sorar: -Ona bir şeyler söyleyebildin mi? -Söyleyemedim efendim; niyetlendim, lâkin bir türlü dilimi çevirip de ağır bir söz sarf edemedim! Hocası bağırır: -Sana diyorum, çabuk git ve o adama bir şeyler söyle, mukabele et! Yoksa sonu felâket! ![]() ![]() İbrahim Hakkı hazretleri bu defa kararlı olarak koşup çeşmenin başına gelir ![]() ![]() -Vah vah! Bir testiye bir adam! Üzüldüm buna doğrusu! der ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Kaynaklar: 1) Olağanüstü Haller, Mehmet Şevket Eygi, Milli Gazete, 29 Mayıs, 2005 2) Fazilet Takvimi, 2001, Nisan |
![]() |
![]() |
|