![]() |
Ben Ona Aşık Oldum.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben Ona Aşık Oldum..Musa aleyhisselam zamanında hiç kimsenin sevmediği, günahkâr bir kimse vardı ![]() ![]() ![]() Allahü teâlâ Musa aleyhisselama emretti, benim falanca çöplükte bir evliya kulum var, onu oradan çıkar, temizle, namazını kıl ve defnet ![]() Musa aleyhisselam adamı çöplükten çıkardı, güzelce yıkadı, kefenledi, namazını kıldı, Bu arada ahali şaşırdı, Allah’ın Peygamberi, bunların çöpe attığı adamı, temizliyor, kefenliyor, namazını kılıyor ![]() Definden sonra Musa aleyhisselam adamın evine geldi; — Ey hatun, bu adam ne yaptı, hangi hayırlı ameli yaptı? Kadın dedi ki: — Ey Allah'ın peygamberi, bu hiç kimsenin sevmediği, herkesin kendinden kaçtığı birisi, bunun iyi bir ameli yoktu ![]() — İyi düşün, bunun hayırlı bir ameli, iyi bir işi var ![]() Kadın yine; — Hiç bir iyiliği yoktu, hep günah işlerdi dedi ![]() Üçüncü defa sordu: — Bunun mutlaka bir şeyi var ki, Allahü teâlâ bana bunu defnetmemi söyledi ![]() Kadın dedi ki: — Bir gün Tevrat okuyordu, okurken Muhammed (aleyhisselam) diye bir isim geçti ![]() Bu ne güzel isim dedi, tekrar okudu, yine bu ne güzel isim dedi ![]() Sonra, ya Rabbi, ismi böyle güzel olanın kim bilir kendisi ne kadar güzeldir, ben ona âşık oldum, dedi ve ismini öptü ![]() Musa aleyhisselam da tamam, anlaşıldı buyurdu ![]() Böyle bir Peygambere ümmet olmak en büyük nimettir ![]() |
![]() |
![]() |
|