Hızırı Görmek İstiyorum |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hızırı Görmek İstiyorumVaktiyle, saf-temiz bir adam, Hazreti Hızırı görmek derdine düşmüş Ona birileri:- Filan çöle gideceksin filan istikamete doğru yürüyeceksin, işte oralarda bir yerlerde Hızır'ı görebilirsin, demiş ![]() O da inanmış, o çöle gitmiş ve o istikamete doğru yüürmeye başlamış Gariban adam çölde epeyce yürümüş Bir müddet sonra birisiyle karşılaşmış:- Selâmun aleyküm ![]() ![]() ![]() - Aleyküm selâm ![]() - Hayırdır, yolculuk nereye kurban? demiş karşılaştığı adam ![]() - Ben Hızır'ı görmek istiyorum bu çölde bu istikamete gidersem görebleceğimi söylediler![]() ![]() ![]() Gidiyorum işte![]() ![]() ![]() ![]() - Peki Hızır'ı görünce tanıyabilecek misin? ![]() ![]() Saf adam: - Vallahi, o hiç aklıma gelmedi demiş ![]() - Üzülme ![]() ![]() Ben sana tarif edeyim: Benim gibi kara kuru, seyrek sakallı bir adamdır![]() - Eyvallah kurban demişler ve birbirlerinin tersine yürümüşler ![]() Çok geçmeden aklı başına gelmiş, geri dönmüş ama, kara kuru seyrek sakallı Hızır (a s ) sır olup gitmiş![]() Adamcağız kulağını kaşımış ve ![]() ![]() ![]() - Hay Allah, kaçırdık " demiş Hızır'ı kaçırdığını anlamış
|
|
|
|