![]() |
İhtiyar Mecusi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İhtiyar Mecusiİhtiyar Mecusi İran da İslam'ın yeni yeni yayılmaya başladığı bir zaman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaman olur mecusinin bir sıkıntısı zuhur eder, kime koşacak, tabi yıllarca hizmetyinde bulunduğu putuna ve koşar, sıkıntısının giderileceği umuduyla, putunun önünde yalvarır, yakarır, yatar, yuvarlanır ve derki ![]() -Hey put! Aciz kaldım, canıma tak etti ![]() ![]() Huzurda bir müddet daha kalır, fakat işleri yoluna girmez, hani nerdeyse daha da kötüye gider ![]() ![]() Mecusi, isteği olmayınca bütün bu düşünceler ister istemez aklından bir filim şeridi gibi bir anda akıp geçiyor, kızıyor ve başlıyor puta söylenmeye: - Bu kadar sene sana taptım, saçlarımı, sakallarımı senin yolunda ağarttım, Yapılması, muhim olan bir işim var ![]() ![]() Mecusi daha putun karşısında, yüzü toprakta iken, Allah onun muradını yerine getirir ![]() ![]() -Bir sersem, adi, batıla tapan, başı henüz puthane şarabı ile sarhoş, gönlünü küfürden, elini hıyanetten çekmemiş olan böyle birinin Cenab-ı Hak dileğine anında cevap verdi ![]() O anda gönül kulağına şu kelimeler dökülür: -O aklı eksik ihtiyar, putun önünde çok yalvardı ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|