![]() |
Vadinin En Zengin İnsanı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vadinin En Zengin İnsanıVadinin En Zengin İnsanı Bir zamanlar uzak ülkelerden birisinde, verimli toprakların bulunduğu bir vadide Şeka adında kibirli bir adam yaşardı ![]() ![]() ![]() ![]() “Özür dilerim, efendim ![]() ![]() “Ha ha!” diye homurdandı Şeka, Salih’in sofrasındaki yenmemiş yarım ekmeği ve zeytinleri görünce ![]() “Bunlar benim yemeğim olsaydı, şükür filan etmezdim!” “Benim karnımı doyurmaya yettiler ama” diye cevapladı Salih tevazuyla ![]() Sonra biraz çekinerek: “Sizinle bugün karşılaşmamız ilginç oldu ![]() ![]() Kibirli adam, merakla rüyasını sordu ona ![]() “Her taraf güzel çiçeklerle ve huzurla doluydu ![]() ![]() “Rüyalar!” diye tersledi Şeka ![]() Sonra da atını dörtnala sürüp gözden kayboldu ![]() “Bu gece ölmek ha!” diye kendi kendine söylendi yolda ![]() “Vadinin en zengini elbette ki benim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama içine kurt düşmüştü bir kere ![]() ![]() ![]() ![]() “Bana anlamsız geldi” diye fikrini açıkladı doktor ![]() ![]() Gerekli tetkiklerden sonra yüzündeki kocaman gülümsemeyle: “At gibi sağlam ve sağlıklısınız!” diye müjde verdi Şeka’ya ![]() Doktor tan çantasını toplayıp evde ayrılmaya hazırlanıyordu ki, kapıya bir haberci geldi nefes nefese: “Doktor, doktor!” diye feryat etti adam: “Çabuk benimle gelin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|