İşaret !!! |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İşaret !!!İşaret !!! Hz Ömer (r a) sahabelerden bir kişiyi kendine özel olarak her gün ölümü hatırlatması için tutmuş ve demiş ki "Bana hergün ölümü hatırlatacaksın"![]() Bu sahabe her gün Hz Ömer in kapısına sabah vakitlerinde gidip Ya Ömer Ölüm Var der ve Hz ömer den 1 dirhem altın alıp gidermiş, ertesi gün yine gelmiş kapısına "Ya Ömer Ölüm var" ve yine 1 dirhemini alıp gidermiş ![]() 1 sene sonra 3 sene sonra 20 sene sonra her gün hiç değişmeden devam etmiş ve bu böyle tam 40 sene sürmüş![]() ![]() Bir gün yine bir sabah gitmiş Hz Ömer(r a) 'ın kapısına "Ya Ömer Ölüm var Ölüm" , bunun üzerine Hz Ömer r a sahabeye "bu bir dirhem altınını da al ve bir daha gelme" , demiş![]() Adam şaşırmış , üzülmüş "Ya Ömer bir hata mı ettim bir kusurum mu oldu neden bir daha gelme diyorsun*",, Hz ömer şu cevabı vermiş "Bir daha gelip bana Ölümü hatırlatma Çünkü ALLAH(c c) 40 sene sonra bana her gün ölümü hatırlatacak olan beyazı düşürdü saçıma![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() " |
|
|
|