Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ekmek, eksik, iki

İki Ekmek Eksik

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İki Ekmek Eksik

İki Ekmek Eksik

Bir gün iki kişi, Râbia-tül Adeviyye'yi ziyârete geldiler İkisi de açtı "Yemeği helâldir" diye içlerinden yemek yemek geçti O anda kapıya biri gelerek, Allah rızâsı için bir şeyler istedi Râbia hazretleri evdeki iki ekmeğini buna verdi Gelen sevinerek gitti Bir saat kadar sonra bir kişi kucağında bir yığın ekmekle geldi Râbia hazretleri ekmekleri saydı On sekiz ekmek vardı Dedi ki:

-Ekmekler yirmi olsa gerektir

Ekmeği getiren, ikisini saklamıştı Çıkarıp iki ekmeği de verdi Oradakiler hayretle sordular

-Bu ne sırdır? Biz senin ekmeğini yemeye gelmiştik Önümüze koyacağın ekmekleri kapıya gelene verdin Ardından ekmek geldi Eksik olduğunu söyledin

Cevâbında şöyle buyurdu:

-Siz ikiniz gelince karnınızın aç olduğunu anladım Önünüze koyacağım o iki ekmeği kapıya gelene verdim Allahü teâlâdan bu ekmeklerin misâfirlerin karnını doyuramayacağını, bunun için bir yerine on vermesini istedim Çünkü Allahü teâlâ Kur'ân-ı kerîmde (En'âm sûresi 160 ayet-i kerîmesinde) bire on vereceğini bildiriyor Ben O'nun bu vâdine güvendim İki ekmek yerine yirmi ekmek geleceğini bildiğim için de ekmeklerin noksan olduğunu söyledim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com