![]() |
İki Kardeş Ve Rüya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İki Kardeş Ve Rüyaİki Kardeş Zamanın birinde 2 kardeş varmış ![]() çiftliğin sahibi ve koyun ağasıymış ![]() zenginliği başka memleketlerde dahi dillerde dolaşırmış ![]() Küçük kardeş de abisinin yanında karın tokluğuna çiftlik işlerinde çalışırmış ![]() işlerini halletmek için vargücüyle çalışırmış ![]() Ortalığın sıcaktan cayır cayır yandığı bir yaz günü küçük kardeş yorgunluktan bitap düşmüş ve bir ağacın gölgesinde uyuyakalmış ![]() Çok geçmemiş ki abisi kardeşini ayağındaki koca potinleriyle hafiften tekme atar gibi "kalk iş zamanı uyunur mu bedava ekmek yok" diyerek uyandırmış ![]() gözlerle etrafa bakmış ve abisi o heybetli cüssesiyle karşısında dikiliyor ![]() görüyordum ![]() bucağı gözükmeyen tarlalarım benim için çalışan yüzlerce isçim traktörlerim ve daha sayamayacağım bir sürü mala sahiptim ![]() güzel bir rüyaydı ![]() çıkartsaydım" diye seslendi abisine ![]() "sen bu saydıklarını ancak rüyanda görürsün oysa bak ben bütün bu saydıklarına sahibim ben bunların içinde yüzüyorum ![]() ![]() ![]() sürdürdü sözlerini ![]() ve şu sözler döküldü kurumuş dudaklarından ![]() "Abi biliyor musun aslında ikimizde rüya görüyoruz; fark, benim rüyam gözlerimi açınca bitiyor senin rüyan ise gözlerini kapayınca bitecek!!!" |
![]() |
![]() |
|