![]() |
Kanayan Kalp |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kanayan KalpDelikanlı alaca karanlıkta yürürken,yumuşak bir şeye çarptığını farketti ![]() Eğildi baktı ![]() ![]() ![]() ![]() Ayaklarının arasında, yuvasından ustalıkla sökülmüş bir kalp duruyordu ![]() Tıpkı resimlerdeki gibi diri ve kanlıydı ![]() ![]() ![]() ve sıcacıktı ![]() ![]() Bir müddet sonra sakinleştiğinde, onun sahibini bulmak için en yakındaki evin kapısını çaldı ve zincir aralığından bakan genç kıza: - Bu kalp sizin mi? diye sordu ![]() ![]() kız, mahcup bir ifadeyle; - Ben kalbimi, üç ay önce rastladığım bir vefasıza kaptırdım, dedi ![]() ![]() kızın gösterdiği ev, göz kamaştırıcı bir villaydı ![]() ![]() - Bu Kalp sizin mi acaba? diye sordu ![]() ![]() ![]() ![]() Beyefendi, ışıl ışıl parıldayan kristal kadehinden höpürtülü bir yudum çekerek: - Ben kalbimi dünyaya sattım, canikom, diye sırıttı ![]() ![]() Delikanlı, hızla soğumaya başlayan ve atışları gittikçe yavaşlayan kalbi bitişik kulübedeki ihtiyara koşturarak: - Bu sizin mi? diye sordu ![]() ![]() Yaşlı adam, okumakta olduğu Incil'i yavaşça kapatırken: - Ben kalbimi, her şeyimle Allah'a verdim evlad, diye gülümsedi ![]() - Her ikisi de yaşlanıp bunadı, diye üfüldendi genç ![]() ![]() ihtiyar adam, büyük bir üzüntüyle: - Terk ettin ha ![]() ![]() ![]() ![]() Delikanlı, söylenenlere karşı kayıtsız görünüyordu ![]() ![]() iki eliyle kavradığı gömleğini bir hamlede yırtarak açıverdi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|