![]() |
Ateş Böceği Cimcime |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ateş Böceği CimcimeAteş Böceği Cimcime - Uğur Demiröz -Ecee in o ağaçtan aşağı hemen gel buraya -Yaa tam’da yeni çıkmıştım ![]() ![]() ![]() -Ayy kızım ben seninle ne yapacağım bilmem, iyisin, hoşsun ama birde şu yaramazlıkların olmasa ![]() Ece sekiz yaşında ele avuca sığmaz bir kız’dı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Annesi yine içeri alamıyordu kendisini; aklı hep değişik oyunlarda olan bir kız çocuğu ![]() Erik ağacından bana seslendi: -Ayhaan sende gelsene ağacın tepesine ![]() ![]() -Yok burada iyiyim sen aşağı gel ![]() ![]() -Ayıpsın buradaki ekşi eriklere hasta oldum ![]() ![]() ![]() -Nedenmiş? -Çünkü ekşinin cazibesi varmış o cazibeli tadını yapılan şeye verirmiş ve çok dayanıklı olurmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ece gel şu salıncaklarda biraz sallanalım ![]() Biliyordum ki onun hassas noktası bu idi ![]() ![]() ![]() -Salıncak mı dedin ![]() ![]() ![]() ![]() -Tabii sensiz salıncak düşünemiyorum ![]() ![]() Sanki ağaçta yetişmişti bir o dala bir bu dala sonra ağaca sarılarak aşağı indi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ayhan!ım hadi uçmaya ![]() ![]() -Hadi uçmaya ![]() ![]() Salıncakların yanına gelince ayakkabının biri sağa diğer teki sola uçtu ![]() ![]() ![]() -Ayhan sen benim en iyi arkadaşımsın biliyorsun değil mi? Ben salıncakları sen varken daha çok seviyorum ![]() ![]() ![]() -Sus öyle konuşma bakim:) sana yakışmıyor bu tür sözler ![]() ![]() -Yakışmıyor değil mi? Ama içimde öyle fırtınalar oluyor ki bazen yalnızlığımda kalıyorum bu duygularla akşam saatleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok mutluydu ben de mutluydum ![]() ![]() ![]() ![]() Annesi yine çağırmaya başlamıştı ![]() -Ecee kızım hadi gel ![]() ![]() -Yapma anne sırası mı şimdi? -Bak ne yaptım senin en sevdiğin pasta ![]() ![]() Saf değildi! Ama bazı önem verdiği hassas noktaları var idi ![]() ![]() ![]() ![]() O meşhur an yüzünde oluşmaya başlamıştı ![]() ![]() Belki de son görüşmemizdi o an’lar hislerinde yanılmamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akşam annemlerle beraber Ece’lere gittik ![]() ![]() ![]() Uzun bir süre hiçbirşey konuşmadık ve gözlerimizi birbirimizden kaçırdık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ağlıyorsun ![]() ![]() -Evet ![]() ![]() -Üzgünsün ![]() ![]() -Evet ![]() ![]() -Bende -Sende değil mi? -Evet ![]() ![]() -Özliycem seni ![]() ![]() -Bende -Ben yokken yine uçacak mısın? -Bilmem ![]() ![]() -Her sallandığında elini uzat göklere oradaki peri senin ellerinin sıcaklığını bana getirecektir…inanıyorum ![]() ![]() -Doğru o senin perin getirir değil mi? -Evet -Her akşam bu saatlerde sana uçacağım ![]() ![]() -Bende ![]() ![]() -Bana yazar mısın? -Evet ![]() ![]() -Ya sen ![]() ![]() -Bende yazarım tabii ![]() ![]() Sonra salıncaktan kalkıp bana koştu ve sımsıkı sarıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ben sana çok alışmıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benimde gözlerimden yaşlar süzülmeye başlamıştı;bu ayrılık çok zor gelecekti bana ve bu küçük esmer güzeli çok özleyecektim ![]() ![]() -Ayhan’ım sen ağlıyor musun yaa senin gibi delikanlıya yakışır mı benden örnek al bak hiç ağlayacak göz var mı bende:)Gözüme tozdan bir şey kaçtı gözüm ondan böyle yaşardı beni bilirsin ağlamak bana gelmez ![]() ![]() Tuttu elimden ![]() ![]() -Gel sana ne gösterecem ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi gün kapıdan yolcu ediyordum otobüs garına gelmemi istemedi ![]() -Erik ağacıma, salıncağıma iyi bak tamam mı dostum? Çekirdeklerini bana yolla oralarda ne bulurum neyle karşılaşırım bilemem belki lazım olur ![]() ![]() -Sana hediyem var ![]() ![]() ![]() ![]() -Hadi yaa ver bakim ![]() ![]() -Dur takayım ![]() ![]() -Vay be bir yusufcuk kolyesi anlamı var mı bari ![]() ![]() -Gidince sözlükten bakarsın artık:)) -Ho ho ho sana da bulaştırdım ya bu espri yeteneğini yat kalk şükret bana ![]() ![]() ![]() -Beğendiğine sevindim ![]() ![]() -Maalesef benim hediyem yok ![]() ![]() Beni birden kolumdan çekti bir ağacın arkasına sonra şöyle etrafa bakıp yanağıma çok sıcak bir öpücük kondurdu ![]() -Yanakların kızardı ![]() ![]() -Ya seninkine ne demeli ![]() ![]() -Öööf nolmuş benim bu hediyemi kabul et bu öpücük öyle bir öpücük ki sadece senden sonra evleneceğim kişiye hediye edeceğim ![]() ![]() O muzip tebessümünü yaptı dilini dışarı çıkartıp ![]() ![]() Sonra el sallayarak yolcu ettim kendisini ![]() ![]() Hiç arkasına bakmadı belki de bakamadı sadece kolunu arabadan çıkarıp havaya kaldırdı ![]() ![]() ![]() ![]() Ateş böceğimi kaybetmiştim içimin, hayatımın, ruhumun Ateş böceğini ![]() ![]() Arkalarından bir kova su döktü komşular geri gelsin tekrar diye ![]() ![]() ![]() ![]() Gittiğinden bir ay sonra annemlerle komşuya gitmiştik ![]() ![]() ![]() -Ayhan gel sana ne göstereceğim ![]() ![]() -Ne gösterecen ![]() ![]() -Bak ![]() ![]() Gözlerime inanamıyordum Ece hemde o muzip haliyle ![]() ![]() ![]() Onun bir kopyasını aldık ve yatağımın ucuna çerçeveletip koydum ![]() ![]() Resmine bakarken düşünüyorum acaba şimdi ne haltlar karıştırıyordur bu muzip gülüşüyle:)) * Değerli yazarımız Zamira Candan`ın izniyle; Yazarın sayfasındaki fotoğrafı ve o kızın şirin duruşunu düşünerek kurguladım bu yazıyı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uğur Demiröz |
![]() |
![]() |
|