![]() |
Benim Sevgilim Hüzün |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Benim Sevgilim HüzünBenim Sevgilim Hüzün - Yaşamdan Hikayeler - Öykü - Işın Ergüney 13 Şubat 2005 ![]() ![]() ![]() Pazar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yer : SSK İstanbul Eğitim Hastanesi Yoğun Bakım Servisi ![]() ![]() ![]() Yataklardan birinde yüzüne ayın en güzeli doğmuş biri yatıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başucunda ona dokunan biri ![]() ![]() ![]() Dokunanın yüreği yanık, içi acıyor ![]() ![]() ![]() Dokunulan sessiz, dingin öyle yatıyor ![]() 10 dakika süren bu sessiz sedasız konuşmanın ardından gönlünün tüm sevgilerini, yüreğinin tüm öpücüklerini bir çırpıda aktarıverdi ve küçük adımlarla yavaş yavaş geri çekildi ![]() Yoğun bakımın içinde hayat kavgası sürüyor, dışında ise lanet olası bir dünya dönmeye devam ediyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Yıl 1972 Vefa Lisesi ![]() ![]() ![]() 100 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aralarındaki 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Parmak uçlarında Vefa lisesinin eski koridorlarının kokusuyla, hastanenin idare katına doğru yürümeye başladı ![]() Hastanenin her santimetrekaresinde emekleri vardı ![]() Sabahlara kadar haftalar boyu süren çalışmalar ![]() ![]() ![]() ![]() Ne günlerdi ![]() ![]() ![]() Yıllar geçmiş ve o abisinin yardımcısıyken amiri oluvermişti ![]() ![]() ![]() ![]() Gençliğinde uzun saçları, harikulade giyim tarzıyla herkesin gözbebeği olan Cihangir Ergüney ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aradan geçen zaman topu topu bir saat olmasına rağmen asırlar gibi gelmişti ![]() ![]() ![]() Onun odasında kardeşi, iki abisi ve sevdikleri oturuyordu ![]() Telefon çaldı ![]() ![]() ![]() O yoktu artık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her gün bir başından öbür başına defalarca arşınladığı koridorun en başına doğru koşarak gitti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öbür sabah 14 Şubattı ![]() ![]() ![]() Sevgiler günü ![]() ![]() ![]() ![]() O da sevgili eşine çiçekler alacak birlikte İskele restoranta gidecekti ![]() Oldu mu be Cihangir? İskele restorant ne zamandan beri Zincirlikuyu'ya taşındı ![]() ![]() ![]() Sevgililer gününde sevgilinizi, kardeşinizi kara topraklara koymak ona öylece veda etmek ne demektir bilirmisiniz? Bugün 14 Şubat 2009 ![]() ![]() ![]() Bu gün defnedildiği saatte mezarının başında olamayacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aile kabristanının üzerindeki çiçekler onu ve aynı yerde yatan çok sevdiği abisini sanki her şeyden koruyorlardı ![]() ![]() ![]() ![]() Geçen yıl geldi gözlerimin önüne ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra kenara doğru çekilmiş, Ellerinm göğe doğru açıp Tanrı'ya onlar için ve orada yatan herkes için dualar etmeye başlamıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SEVGİLİLER GÜNÜN KUTLU OLSUN IŞIN ![]() ![]() ![]() İYİ Kİ BURDASIN ![]() CİHANGİR - BABÜR ERGÜNEY Canım kardeşim,canım abim ![]() ![]() ![]() Koyun koyuna yatan siz sevgililerim ![]() Sizin de gününüz kutlu olsun ![]() Seneye gene görüşeceğiz ![]() Bu defa beyaz güllerle geleceğim ![]() ![]() ![]() Benim artık kutlayacak sevgilim yok ![]() ![]() ![]() Not: 13 Şubat 2005 de yakalandığı amansız hastalık sonucunda kaybettiğim sevgili abim Cihangir ERGÜNEY ‘i 14 Şubat Sevgililer Gününde toprağa vermiştik ![]() Işın Ergüney |
![]() |
![]() |
|