![]() |
Eğitim Şart - Tavşan Kaç Tazı Tut |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eğitim Şart - Tavşan Kaç Tazı TutEğitim Şart - Tavşan Kaç Tazı Tut Hayri Bey kalbini tutarak eğildi görünmeyen bir el boğazını sıkıyor nefes almasına izin vermiyordu sanki ![]() “Ben yapmadım!” Hayri Bey bezgin bezgin baktı öğrenciye ![]() ![]() Hep böyle olurdu ![]() - Yavrum neden mütemadiyen konuşuyorsun dersi dinlesene ![]() - Ben konuşmuyorum ki! Ben bir şey yapmadım ![]() - Oğlum silgi atma arkadaşına ![]() - Ben yapmadım! - Ayağının yanındaki çöpler de ne öyle? - Ben atmadım ![]() İşte Hayri Bey’i olduğu yerde donduran kendi gözlerinden kulaklarından tüm duyularıyla birlikte aklından da şüphe ettiren cümle: Ben yapmadım! Bu “benyapmadım”cılık tefekkür tarihinde görülmemiş bir hızla yayılmış ve yedi-on dört yaş arasında bulunan bütün bir nesil tarafından büyük bir hevesle kabul görmüştü ![]() Hayri Bey derin bir nefes aldı derse devam etmek için gözlerini tekrar kitaba çevirdi: - Üçüncü etkinlikte sol tarafta balonlar içinde verilmiş sözcükler ve sağ tarafta kurbağaların karnına yerleştirilmiş anlamlar var ![]() ![]() Başı döndü Hayri Bey’in ![]() ![]() ![]() “Öğrenemiyorlar zahir ![]() ![]() “On dört yaşına gelmiş bu çocukların balonsuz çiçeksiz böceksiz bilgileri kabul etmiyor bünyeleri ![]() ![]() “Hatta diye düşündü esasında sıkılmasınlar diye- zira bilgi edinmek son derece sıkıcı bir işti- şu sınıfın bir köşesine orkestra mı kurdursam acaba? Onlar çalar ben de ezgilerle ders anlatırdım ![]() ![]() ![]() ![]() Gülümsedi ![]() - Evet dedi sınıfa bakıp ![]() - İlk kelimenin anlamını kim söyleyecek? Oğlum Tolga bugün hiç parmak kaldırmadın hadi sen söyle bakalım ![]() Tolga ödev yapmayışının tek sorumlusu Hayri Bey’miş gibi kaşlarını çatarak bağırdı: - Ben yapmadım öğretmenim! Daha dün annesi gelip çıkışmıştı zaten Hayri Bey’e ![]() ![]() “İyi de bilgisiz neyi hayal edecek kelime bilmeden neyle sanatçı olacak neyi yaratacaklar?” demişti Hayri Bey de öfkeden deliye dönen kadın anında şikayet dilekçesini yazıp müdür odasına koşmuştu ![]() - Aferin Tolga yapma tabi ![]() Bütün sınıf güldü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Büyük ihtimal rencide etmekten yine müdürün odasına çağırılırım yeni bir şikayet dilekçesi daha gözüme sokulur ![]() ![]() - Kızım vurma arkadaşına ![]() Bilgisayar laboratuvarında canından bezen Halil Bey’in söylediklerini anımsadı birden ![]() ![]() ![]() ![]() Gülüşmüşlerdi ![]() Hayri Bey tebessüm etti ![]() - Anladığım kadarıyla birçoğunuz kitabı sınıfta açıyorsunuz ![]() ![]() Sınıfın görüntüsü içini burkuyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Sen kendine bak tavuk! Bağırtı düşünce dünyasından sıyırıp kopardı onu ![]() - Bana silgi attı öğretmenim dedi kavgacı Metin ![]() - Ben atmadım öğretmenim yalan söylüyor dedi Yeliz ![]() Hayri Bey kendini yine çaresiz hissetti ![]() - Kızım Yeliz dedi önce ağzındaki sakızı çıkar ![]() ![]() Defalarca söylemişti hem de hepsine ![]() ![]() ![]() - Üstelik insanlara lakap takmak çok ayıptır ![]() Bir doğruyu anlatmak neden bu kadar zordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayır hayır öğretilen buydu onlara ![]() ![]() ![]() - Baştan başlayalım dedi Hayri Bey ![]() ![]() - 0n! Dokuz! Sekiz! Hayri Bey’in cümlesi havada ağzı açık öylece kalakaldı ![]() - Yedi! Altı! Beş! Her sınıfta saniyeleri sayan bir öğrenci olurdu onun işaretiyle tüm sınıf koro halinde başlardı saymaya ![]() - Dört! Üç! İki! Zorla hapsedilmiş ve özgürlüğe susamış gibi… Bir! Sıfır! Sıfırla birlikte çalan zil ![]() ![]() Beyaz bir gölge eğildi üstüne ![]() Tanıdık bir sesin hıçkırıklarını duyar gibi oldu Hayri Bey sisler ardından ![]() “Bu sefer atlattı ![]() ![]() “Bu sefer atlattı ![]() Alıntı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|