![]() |
Sadaka Kültürü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sadaka KültürüDün 15 milyon öğrenci ders başı yaptı ![]() ![]() ![]() Bilecikli Ahmet ise, Mecidiyeköy’deki Profilo trafik ışıklarında elindeki kağıt mendilleri satmak için yeşil ışığın yanmasını bekleyen araçların camlarını tıklatıyordu ![]() “Sen okula gitmiyor musun” dedim, gerisi geldi: - İki sene önce dördüncü sınıfı bitirdim ve bıraktım ![]() - Neden? - Babam hapse girdi ![]() ![]() ![]() - Ne yaptı ki? - İnce iş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Annen neden çalışmıyor peki? - O da çalışıyor, aha orda ![]() ![]() ![]() ![]() - Oooo, iyisiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Kız kardeşim de cam siliyor ![]() ![]() ![]() - Vay, vay, vay ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Üçümüz günde 200-250 liradan aşağı toplamıyoruz ![]() ![]() ![]() - Ayda 6 milyar eder ![]() ![]() ![]() - Geçiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Boş ver balığı, o kadar parayı ne yapıyorsunuz? - Birazını babama gönderiyoruz, birazını yiyoruz, yarısını da biriktiriyoruz ![]() - Biriktirince ne yapacaksın, dükkân mı açacaksın kendine? - Manyak mıyım be abi, ne dükkânı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ev almayacak mısınız? - Evimiz var, belediye verdi ![]() ![]() ![]() ![]() *** Bu sırada ışık yeşile dönüyor ve arkamdaki araçların sürücüleri kornalarına abanmaya başlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() - Okulu tamamen bıraktın yani ![]() ![]() ![]() - Okusam ne olacak ki? Benim öğretmen yirmi yıl okumuş, bin lira kazanıyor ![]() ![]() - Bilgisayarın da mı var? - Niye olmasın ki? - Peki; arkadaşların okula giderken hiç mi üzülmüyorsun? - Önce üzülüyordum, ama artık sigara paralarını bile ben veriyorum ![]() ![]() Ahmet işin kolayını bulmuş, yolunu çizmiş; ne söylesem nafile ![]() ![]() ![]() - O kadar çene çaldık, bir beşlik bile atmayacak mısın? *** Dün 15 milyon öğrenci dersbaşı yaptı ![]() ![]() ![]() Şanslı olanlar üniversiteyi kazanıp, öğretmen, doktor, mühendis olacak ve Ahmet’in dediği gibi ayda bin liraya talim edecek ![]() ![]() Ahmet ise o zamana kadar çoktan altına arabasını çekip, korsana başlamış olacak ![]() Belki de işleri iyice yoluna girecek ve “filo” kuracak ![]() ![]() ![]() Çoğumuz sokakta gördüğümüz o çocuklara acıyoruz ya ![]() ![]() ![]() Bence asıl kendi çocuklarımızın geleceği için kaygılanmalıyız! ***** |
![]() |
![]() |
|