![]() |
Tükendim Artık Çek İpimi Öleyim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tükendim Artık Çek İpimi ÖleyimTükendim Artık Çek İpimi Öleyim - Nuri Can Gücüm yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşk Olur Adı Sen! Ey yalnızlığımın adı, sevdanın adresi, sonsuz ahı hasretimin ![]() ![]() Benim bitmeyen yanlızlığım, yanlızlığımın bitmeyen umutışığı ![]() ![]() Beni diyar diyar süren gurbet ellere, seyyah edip gezdiren, hasretini çektiren ölümüne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çıkıp gitme zamanı şimdi yine ey yar, uzaklar düşünce bir kez yüreğe, sen düşünce hayale, ruhumu zaptetmek mümkün müdür? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dilimin ucuna her geldiğinde dilimi ısırırım, seni sevdiğimi haykırmamak için ![]() ![]() Ama artık anlıyorumki sana kavuşmak sonsuz bir hayal, yine de sevdamı yükleyip yüreğime, seni bulmak, sana söylemek için sevdiğimi ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi her seher çıkıp dağlara ismini haykırırım yankılı kayalara ![]() ![]() ![]() İlan-ı aşk ederim, dinlemeselerde beni! Duymasalarda! “Ey dağlar, ey nehirler, ey rüzgar, ey bulutlar, ey insanlar duyduk- duymadık demeyin, ben onu seviyorum,” derim ![]() ![]() ![]() Sensiz hayat yok benim için, yaşam yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Gönül her zaman gelmeyeni beklermiş” derler, sevdası saklı duran sevgiliyi ![]() Sen benim bir ömür hasretini çektiğimsin, beklediğimsin ey yar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() … ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey yar yıldızım yitikse şimdi, doğmuyorsa ve ışımıyorsa gecelerime ay ![]() ![]() ![]() Ben yine de hep seni düşlerim ışıl ışıl, seni özlerim zifiri gecelerde de olsa ![]() ![]() ![]() Şimdi her gece bir tren kalkıyorsa gönlümün istasyonundan sana doğru, elim kalkmıyorsa ve sallayamıyorsam verdiğin mendili ardından ![]() ![]() Meğer ki aşk imiş beni bağlayan hayata bu güne kadar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilki, tomurcuklar açmadan kuruyorsa dalımda, her bahar bir tek kan gülleri açıyorsa gülşende, ey aşk, ey sevdiğim sensin sebep ![]() ![]() ![]() Şimdi ölüme hüküm giyiyorsam her yargılandığım yerde, hüznün acılı ırmaklarında kalıyorsa hayallerim ve sonunda kırılıyorsa kalem ![]() ![]() Ben sefilliği, garipliği, çölü, kimsesizliği, sahrayı, sahrada derviş olmayı, aşka mahkum olmayı senin için seçmişim ey yar ![]() ![]() ![]() İstersen sev beni! istersen kır! Acıt, ez, öğüt, paramparça et ![]() Gücüm yok tükendim ey yar! Çek ipimi ![]() ![]() ![]() Söyle, ne desem son sözüm sorulup, zülfün boynuma dolandığında, Söyle ne etsem, nereye gitsem ![]() ![]() ![]() Ah! etsem, delinir mi kara bağrım? Yaralı geyikleri kurtulur mu canevimin? Söyle, son sözüm sorulduğunda, tutar mı elimi aşk? Toplar mı yerlere savrulan hayallerimi? yaşatır mı anılarda? Gücüm yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nuri Can |
![]() |
![]() |
|