![]() |
Bugün Mü Küçük Kuş Bugün Mü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bugün Mü Küçük Kuş Bugün MüBugün Mü Küçük Kus,Bugün Mü ? Morrie Schwartz, hayat dolu bir üniversite profesörü ![]() ![]() ![]() 1994'te vücudunda bir gariplik hissetmis ![]() ![]() ![]() Dersleri birakmis, evdeki bakicinin kollarinda bebeklige yeniden dönmüs ![]() ![]() "Kendimi birakip yok olmayi mi bekleyeyim, yoksa kalan zamanimi en iyi sekilde degerlendireyim mi?" Sonunda ölümünden utanmamaya ve yasamla ölüm arasindaki son köprünün bütün ayrintilarini anlatmaya karar vermis ![]() ![]() Önce sevdiklerini toplayip, onlara bir "canli cenaze töreni" düzenlemis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Mitch Albom, "Ögretmenim Morrie'yle Sali Bulusmalari", Boyner Y ![]() Birbirinden ilginç o yanitlardan benim aklimda kalan ders su oldu: "Herkes ölecegini bilir, ama kimse buna inanmak istemez ![]() ![]() ![]() - O gün, bugün mü? Hazir miyim? Olmak istedigim insan miyim? Kariyer, iyi maas, araba ve ev taksitleri ![]() ![]() ![]() "Suraya uzanmis yavas yavas ölürken rahatlikla söyleyebilirim ki, istedigin kadar güce ya da paraya sahip ol, yasami satin alamazsin ![]() ![]() ![]() ![]() - Son bir 24 saatin olsa ne yapmak isterdin?" sorusuna ise herkesi sasirtacak kadar sade bir cevap veriyor: "- Sabah kalkar, jimnastigimi yapar, ardindan çörek ve çayla kahvalti eder, yüzmeye giderdim ![]() ![]() Ardindan agaçlikli bir bahçede yürüyüp renkleri, kuslari seyreder, dogayi içime çekerdim ![]() ![]() Ardindan eve gelir mükemmel bir uyku çekerdim ![]() Sizin bunlari yapacak vaktiniz var ![]() "Bugün mü küçük kus, bugün mü?" CAN DUNDAR |
![]() |
![]() |
|