![]() |
Kahramanım Red Kid |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kahramanım Red KidKahramanım Red Kid - Selcan Aktaş Gecenin ilerleyen saatlerine aldırmaksızın uyku tutmamış gözlerim en nihayetinde yastığa yenik düştüğünde akreple yelkovan güneşin doğmak üzre olduğunu gösteriyordu ![]() Mahmurluğuma ve anılara mağlup olunca fotoğrafların arasında uyuyakalmıştım öylece; oyun oynarken yorulup da kucağında en sevdiği bebeğiyle şekerleme yapan küçücük sevimli bir kız çocuğu silüeti gibi görünüyordum belki de ![]() Halının üstünde yarı ağlayarak ,yarı gülerek hatırladığım çocukluğum vardı darmadağın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Annemin bayramda giydirmek için diktiği etekleri kiraz salkımlı kırmızı elbiseme bulaştırdığım çamura aldırmadan,köyde kuzenlerimle 80`li yıllar kokan bir renkli çerçeveye sığdırılmış fotoğrafımda da gülüyordum hayata masumca ![]() Ne bilirdim ki, hayat aslında okulun en hınzır çocuğuydu ayağıma çelme takmaya çalışan her seferinde ![]() Kuşluk vakti bütün kaslarım isyan ederken gözlerimi güneşe araladığımda farkettim gülümsüyordum dudağımın kenarında çocukça bir mutlulukla ![]() ![]() Hatta çocukluğumun en büyük sevinçlerinden biri olan televizyonlu ve içinde ekrandan her an fırlayacağını düşündüğüm çizgi kahramanlarım vardı anılarıma dair ![]() ![]() ![]() ![]() Bir Sindrella oluyordum rüyalarımda,bir Heidi ![]() Ve şarkı söyleyen kadın Red Kid`in uğradığı Teksas`ın herhangi bir kasabasının puslu barında ![]() Beni farketsin diye her seferinde daha da neşeli şarkılar söylüyordum kabarık eteklerimi savurarak piyano kenarında ![]() Düldül`e binip de tozu dumana kattığı zaman Rintintinin koşarken nefes nefese kaldığı ucu bucağı gözükmeyen bozkırlarda dörtnala giderken hayal ederdim ardından atının terkisinde birlikte yolculuk ettiğimizi ![]() Bir kez daha gelir mi acaba derken Daltonların taş kırma sesleri yankılanırdı kulaklarımda hayal meyal ![]() Giderdi Red Kid ![]() Çizgi filmde olsa zor gelirdi bizim kasabadan ardına bakmadan çekip gitmesi ![]() ![]() Çocuk yüreğimde asılı kalan bir nevi kahramanlık öyküsüydü silahında kalan dumanı üfleyip tek parmağında fırıl fırıl döndürdükten sonra kemerine takışı ![]() Giderdi hayallerim onunla birlikte ![]() Korkardım yalnız kalmaktan Daltonlar`a karşı ![]() Hala sevimli bir çocuk yüzüyüm,çizgi kahramanlarım düşümde ![]() Kaç yaş büyüdüğüm,hangi yollardan geçtiğim,neler yaşadığım çok da önemli değil aslında fotoğraflarıma bakınca ![]() Hala dondurma yiyorum ağzım yüzüm kakao vanilya karışımı ![]() Hala hayretle bakıyorum lunaparklardaki dönme dolaplara ![]() Hala şarkı söylüyorum piyanolarla biraz hüzünlü olsa da ![]() Hala kahramanım Red Kid yaşım 25 i aşsa da ![]() ![]() ![]() Selcan Aktaş |
![]() |
![]() |
|