Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
umut

Umut Ama Nereye Kadar

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Umut Ama Nereye Kadar

Umut Ama Nereye Kadar - Uğur Demiröz

Öğretmen sınıfta öğrencilerine bir öykü ile umut’u anlatmaya karar verdiBazen umutların umutsuzluğa döndüğü anları hissettirmek adına

Dinleyin ve ders çıkartın diyerek başlamıştı anlatmaya:

Bir gün bir kuş varmış hayallerine uçmak isteyen sevdiğine gitmek mutlu olmak isteyenbir gün karar vermiş uçacakmış, ne kadar uzun olursa olsun yol hiç fark etmez gidecekmiş hayallerinin peşinden,sevdiğine kavuşacakmışuçmuuş,uçmuuş ama çok küçükmüş kanatları ne kadar hızlı kanat çırpsada gittiği mesafe hep aynıymışRüzgar çıkmış karşısına gülmüş

-Nereye gidiyorsun? Ben senden güçlüyüm kırarım kanatlarını, silerim umutlarını demiş ve küçük kuşun kanadını kırıvermiş

Kuş acı ile yere düşerken anlamış ki ne kadar istersen iste o yolda ölsende olmazsa olmuyormuş istediği şey

Kendi küçük lakin hayalleri büyükmüş, rüzgar güçlü, yolda uzunmuş ve istemekte yetmiyormuş mutlu olabilmek için

Öğrencilerin içindeki sarp ise hikayeyi hem dinliyor hem de sevdiği kızın resmini defterine çiziyormuşUmutsuz mu olmalıyım acaba diye içinden geçirirken öğretmenin sinirli sesi karşısında kendine gelmiş

-Sarp beni dinlemiyorsun galiba

-Yook dinliyordum öğretmenim lakin o arada da birşeyler çiziyordum derken resmi sıranın altına koydu

-Yok öyle! ben bu tembel öğrenci numaralarını bilirim, bak tarih bile veriyorum sana ve bu anlattığımla ilgili imtihan olacaksınızSınavda sen çalışmadan da yaparsın herhalde yada bildiğin sorular çıkar ha göreceğim o zaman

Sarp yine daldı gözlerine aşık olduğu esmer kızı düşündüO yanında olduğu sürece tüm sınavlar ona vız gelirdiAma ya kuş misali onun sevgisini kazanmak için yaptığı tüm çabalar boşa giderse diye bir iç geçirdi ve ondan gerçekten hiç ayrı yaşamamayı diledi rabbinden

Öyle bir imtihan çok zor olurdu kendisi için

Tam böyle düşünürken zil çaldı

Düşündü hemen onun yanına gitmeliyim ve bu çizdiğim resmi ona vermeliyimbir an durakladı onunda gerçek bir fotoğrafını istemeliyim evet istemeliyim umutlarım ve sevgim adına

Koşarak merdivenlerin trabzanlarından kayarak dışarı attı kendini

Uğur Demiröz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com