Busenin Göz Yaşları 34 |
07-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Busenin Göz Yaşları 34Busenin Göz Yaşları 34 Öyküsü - Derin Duygular - Ayhan Sarıkaya - Duygu Seli - Yaşam Hikayeleri - Öykü Buse'nin içerisinde biriken duygular, birike birike, birden bire kendisini kuşatan, sımsıkı kavrayan zincirleri kırmış,adeta özgürlüğe koşar adım gidiyormuşçasına beyninin içerisinde çağlamaya başlıyorduÇağlayan duygu seli,bu zamana dek yaşadığı sıkıntıların şiirsel yansıması olarak; mısralar, peşi peşine sıralanıyordu önündeki beyaz kağıda Daha önce yazmış olduğu beyaz kağıttaki günlük ve şiirlerinin kaybolup gitmemesi için köyün mini marketinden deterjan almayı bahane ederek, kalın bir defter almayı kafasına koydu Mini markete daha önceden de iki, üç kez uğramış bir şeyler almıştı Marketin sahibinin karısıyla tanışmışlar,tatlı sohbetlerde bile bulunmuşlardı Marketçi Veli, zaman zaman bankadaki para işlerini halletmek için şehre gittiğinde, marketin işlerini karısı Hüsne çevirirdi Kırk yaşlarında orta boylu, tipik bir köylü kadınıydı İş becerisi,konuşmasının inandırıcılığı ile de bütünleşince;içeriye giren müşteri, sıkılmadan aklında olmasa da bir şeyler almak zorunda kalıyordu"Havada uçan kuşu bile yakalar" havasıyla, cin gibi ticari bir görünüm arz ediyordu,karşısındaki insana Buse, konsoldaki aynada kendisini kısa da olsa süzdü Uzun zamandır, aynayla barışık değildiOna bakmak ihtiyacını duymuyordu"İçerimdeki kabusu,yüzüme yansıtacak" diye panikliyordu Kenarları işlemeli Amasya yazmasını, saçlarının önü açıkta kalacak şekilde başına örtmüş,uzun kollu siyah buluzu ve siyah etekliği,dolgun vücudunu kavramış,hala genç bir kız gibi alımlı ve çekici duruyorduYay gibi uzanan siyah kaşlarının altındaki kömür karası gözleri,ok gibi ileriye doğru fırlıyor;etkili bakışları,kirpiklerinin uzunluğu ile bütünleşiyor,aşağıya doğru uzanan biçimli burnu,dudaklarının kelebek yapısıyla uyumlu bir görünüp arz edip,muhteşem bir yüz profili ortaya koyuyorduAdeta karanlığı aydınlatan güneş gibi parlıyordu Mini marketten içeriye adımını attığında, marketçinin karısı Hüsne ile karşılaştı -Selam, Hüsne abla,nasılsın? -Vay, Buse gelin hoş geldin Buse, içinden "adımı unutmamış helal olsun" diye geçirdi -Bu aralar hiç gözükmedin Buse gelin? -Nasıl gözükeyim abla, Selma'nın düğün işleriyle uğraşmaktaydık -Ha, evet Haklısın Sonunda Selma da muradına erdiAllah'dan yuvasında mutlu olsun derim -Evet, öyle Hüsne, -Buse gelin ayakta durma Şöyle yanımdaki sandalyede oturZaten hamilesinSahi ya doğuma ne kadar kaldı,gız Buse,gülerek: -Yirmi gün falan Diye kısa kesti -Hadi hayırlısı olsunAllah,sağlıklı doğumlar verdikten sonra da analı babalı büyütsün inşallah Ya Buse,aklıma ne geldi bak sana ne diyecemMesele doğumdan açıldı yaKomşularımızdan Sabahat'ın gelini Ayşe,geçen günlerde doğumda bebeğini kaybetti,iyi mi?Doğrusu çok üzüldüm ya -Niye kiNeden öyle oldu? -Niye olmasınki;hamileyken bütün işleri yaparsa sonucu bu olurÇamaşır,odun kesilmesi, yok bir de ahırın işleriHayvanların bakımı falan filan yaniDerken kadıncağız yorgunluktan dikkati dağılınca merdivenlerden ayağının kaymasıyla kendini aşağıda buluyoSonucu da malum işteAcile hastaneye kaldırmışlar ama çocuğu kurtaramamışlar -ÜzüldümHem de çok üzüldüm Hüsne,konuşmasına devam ediyordu: -Ha, Buse gelin,az daha unutuyordum,kulağıma gelen bilgilere göre sen hemşireymişsinÖyle mi? -Öyle sayılırOkuldan ayrılmak zorunda bıraktırılmıştım da -Bak ne diyecem,şu bizim kapı komşumuz Emine'ye iğne yapılacakmış da sırf iğne için ilerdeki Soğanlı köyünün sağlık ocağına gitmişlerZavallı zaten hasta birde yol yorgunluğu olunca tamamen perişan olmuşlarİşte o zaman aklıma sen gelsin de;acaba rica etsek Buse gelin iğne yapar mı diye -Yaparım abla,ne demekEbelik bile yaparımTamam mı?Senin kulağın delik olur,böyle konulardaÇekinmeden gelsinler,insanlık ölmedi ya -Sağ olasın Buse gelin Buse,alacağını az daha unutacaktı neredeyseÖyle sohbete dalmışlardı ki -Abla,alacağımı da az daha unutuyordumBana şöyle kalınından düz çizgili defter verebilir misin? -Tabi canım,ne demekHemen vereyim Buse,beyninden çağlayan duygularını yazmak için konsolun üzerindeki defterin birinci sahifesine "Buse'nin Çileleri diye başlık koyduktan sonra ilk şiiri Zulüm ve Kader'i hemen yazdıKader'i yazdıktan sonra şiiri mırıldanmaya başlamış ve hüzünlenmişti de KADER Harabeye dönderdin sarayımı,hanımı Bezdirdin tenimden o tatlı canımı Çıkarttın karşıma zalim insanı Tükettin ömrümü zalimsin kader Onca gülün içinden Beni seçtin daha tomurcukken Hayal aleminde aşkımdan uçarken Dünyamı zindan ettin,ey kader Ayhan Sarıkaya |
|