Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fünyesin, içimde, metafizik

Metafizik Bir Fünyesin İçimde

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Metafizik Bir Fünyesin İçimde

Metafizik Bir Fünyesin İçimde - Hayrettin Taylan - Aşk Hikayeleri

Atardamarlarımda senin fünyelerin varken, yüreğim, komşu güzellerin sınırında senin mayınlarınla döşeliyken söyle nasıl severim başkasını Sevda açmazlarında kaktüsler çiçek açar mı? Hani şu bildiğimiz dikenlerden gül olur mu? Gecelere durdum, sustum yeni açılımların yorgun gözlerinde kalbimde açılan gülünle hayata bağlandım

Yüreğimi kanattığın ,artık sevmiyor, umurunda değilsin hançerle yoksun her anımda Acıkmış tufanlarınla savruk kaldım buralarda İnatçı

Maskelerini takıp ,başkalaşmış hayatların uçuklarında saçlarını tararsın Saçlarını görmeyeli epey oldu ,beyazların arttı mı? Her beyaz tele değmemiş elimi,sönmemiş ateşlerimi değdirsen beyazlanırsın belki Güneş batıran gözlerinde fecri gülüşler, içimde hiç yanıt bulmamış gidişlerin işsizliğinde iş arar Artık bir işim de var Seni yazmak, sensizliği yazmak, gelişinin özetlerini okumak umut kütüphanesinden

Sahi hatırlar mısın,kütüphaneye gidiş gelişlerimiSen geçmişinin tezini hazırlarken, ben geleceğin kitabını yakıyordumBir gün İstanbul’a nadir kar yağan bir günde orda mahsur kalmıştınGelemiyordun,arabayla gelmenin imkanı yoktu,yollar açık, buzlu ancak belediye arabaları geliyorduAkşam olmuş,kar savuruyorduSen sabah kütüphaneye gittiğinde hava güzeldiNormal kıyafetlerle gitmiştin Yanımda kışlık manton,eldivenlerin,bir yüreğim…

-Sana geldim kış-kıyamet dinlemedenKütüphanede senin gibi mahsur kalanlarla gözleri nemli beni bekliyordunPencereden beni görünce ,işten babası dönen genç bir kız koşup sarıldın

-Üşümüştüm,tüm üşümem geçmiştiSarıldık kar bütün şiddetiyle yağıyor,el el gidiyorken inişli bir yerde aynı anda kayıp yuvarlanmıştık,senin gözlüğünün bir camı kırılmıştıGözlüksüz yürümen zorlaşmıştıElime sımsıkı tutunarak, yavaş yavaş otobüs durağına gelmiştikSoğuk ;ama sıcak günlerin haritasında zorluklar aşkın üstüne yağmıştı Üşümüştün, üzülmüştün;ama iyi ki sen varsın, iyi ki geldin

-Bir erkek eli değiyor aşka, aşk yeni sıcak bir mevsim sunuyor

Sorular, usumda tamamlanmamış sevgi depremine neden oluyor, sensiz kışlar nasıl geçer bunun kodlarını çözme anındayım

Örümcek yalnızlıklarım ruhumda ağlarını örerek,bir gün senli bir el süpürgesi paklar bu da bir umut…

Kozamın içinde “içten isteyiş” bir kavuşma değil midir?

Sabırla belesem şu yangın gitmeleri yine buluşur muyum üşüdüğün yalnızlıklarla Yağlı kement gibi anları kaygan yapan imkansızlıkların

İnindeyimİn aşağı bak, aklanmış,ak sevgiler büyüten ali cenap halimi gör Güvercinlerin uçarken Belkıs sarayında,benim meşk meclisime gelen güzellerin mektubunu yüreğinin taze gül bahçesine düşürmüşler

-İşte sen busun…Yine meşhur cümleni kullanmışsın kendince

-İflah olmaz adamsınİkinci cümlende durmanda fayda varBu cümleyi kullanma bir daha Sevdadan kaçılmıyor ipek gözlüm , aşk mutlaktan önce , aşktan önce yakalar Nemli gözlerinle bizli gökkuşağı kirlenir

Bütün renklerden,ektiğim çiçekler soluyunca ,gelmeyi göze almalısın

Bunca çiçeğin göz pınarlarına ihtiyacı var, sen orda çiçek çiçek solarken benden uzak kalışın reva mı?

Yapraklar korkularını anlatacak, renkler değişimin beyazlığını sunacak,pişmanlık kendi ürettiği benli pişmaniyeler sunacak

-Hadi susma; halâ içinde enkazlarım var biliyorumBu kadar nefret,susmak ,kaçış neyin şifresi sanırsın?

-Bir giyotinsin yüreğimi her kanatan,senli kan ırmakları sunanKanla,canla,aşkla,bir bekleyiş sundun yakıp köz eden nefesinle

Seni sevdim, dağ-taş kendisi yazdılarHer dağ bu dağlanmış yüreğime dayanmayıp adını yazdıHer taşın üstünde senin baş harfin, hangi güzel

Aşk başıma taş atsa senli kanarımAranlık yollarda sürdüm izini, bütün güzel sözlerde seçtim sözünü…

Mir gözlerine, gül dudaklarına vurgunluğu süren tutkunun işadamıyım

İhalelerine katılan bütün el oğullarına önce sevgi tabancımı çektim, arkasında, yazdıklarımı söz söz fırlattım üstlerine

-Benim dışında kimse seni sevemezSen benimsin, bensin, bendensin

-Sen, fırından yeni çıkmış sıcacık ramazan pidesi gibi özlem kokuyorsun Seni yemek istedim oruçluydum, sensizdim, umutlarımın dağındaydım Acıkmıştım sana, tutunca terleyen ellerine, bakışınca renk değiştiren gözlerine …

Sen acısın, hem acının ilacı,hem de ilacını ruhun ecza deposunda stoklayan derman abidesisin

-Sana olan hastalığıma yeni ilaçlar bulmuşsunKanserin bile ilacı bulundu, yalnız benim sana olan hastalığımın ilacı henüz bulunmadı

Yankım sana ulaştığında ,sevgim dumura uğramış yüreğine aktığında,

Güven dağlarımda kar yerine yar yağınca ilacımı gönder belalım

Çürümüş kıpkızıl güllerin kokusunda yankılandı sesin Korkular kesti

Ayrılık bıçağımızı, beni senden kesti hayat,aşk pansuman etti

-Sözüm bitmedi ,ruhumun bacası tütmedi,senli güller kurumadı hazan bahçemde

-Ne kadar kaçarsam sensiz ıssız vazgeçilmezlere,yüreğinin kutsal limanlarındaki aklanışın,ağlayışın, masum periliğin, mütevaziliğin oğuldar ,yavru yapar ak güvercinlerGölgen değer yalnızlığıma

Hesapsız, kitapsız,öçle beslediğin kaçışlarla gölgeni silemezsin Yüzün, ellerin, gözlerin ,sözlerin, bıraktığın her şey suni bir cennet olmuş

-Bu yüzden seni hala çok sevdiğimi,taşlara,dağlara, bağlara, ağlayanlara,beni sevenlere, kısacası yedi bin aleme söyledim ,bilesin yaralım…

Hayrettin Taylan

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com