![]() |
Bakkal |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BakkalAkşam vaktiydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 7 ![]() ![]() ![]() Yol boyunca iskemlelere, taburelere oturmuş bir dizi hanım, bir yandan örgü örüyor, bir yandan yanlarındakilerle dertleşiyorlardı ![]() ![]() Bu sahneleri mütebessim bir çehreyle seyrederken, arabamı kenara çekip binaların yıkılma mesafelerini gayet hassas bir şekilde ayarlayan insanların arasından geçerek kapalı çıkmanın altındaki bakkal dükkânına girdim ![]() Ekmek alacaktım ![]() ![]() ![]() Bakkal, tedirgin hâldeydi; ani bir sallantıda dükkanı kilitleyip kendini dışarı atabilecek adaptasyonu beynine yüklemişti ![]() Bu arada,kapının sol tarafında iki kişi, hararetli hararetli konuşuyordu ![]() ![]() ![]() ![]() --Nereden geliyorsun? --İşten ![]() ![]() ![]() --Çok üzüldüm ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --Seni dinliyorum ![]() ![]() - Geçenlerde, tanıdığım bir ilahiyatçı arkadaşıma rastladım,aramızda şu konuşmalar geçti: “ Bizler, eski geleneklerimizden, halkın kendine özgü yaşamlarından git gide uzaklaştık, Batıya döndük, batının medeniyeti ile birlikte ahlâk seviyesini de inanılmaz bir süratle kendimize taşıdık ![]() ![]() ![]() ![]() “ Yani, bu bizlere ceza mı?” “Evet, sen şimdi toplum içinde yaşanan ahlâki kuralları , değerleri beğeniyor musun? Bunlar, sence din olarak seçtiğimiz İslam’a uygun mu? Bana tek bir insan gösterebilir misin, Allah ‘ın istediklerini yerine getiren ![]() ![]() ![]() “Bak!” dedi dinleyen ![]() ![]() ![]() “Sadece biz değil, İslam dünyasına bakıyorum, Batıya ayak uyduramayan ülkelerde, cehaletten, sefillikten başka bir şey göremiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha örnek mi istiyorsun? ![]() ![]() İşte, Afganistan ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve daha neler neler ![]() ![]() ![]() Hani Allah sadece bizi cezalandırmıştı? ![]() ![]() -- Sadece müslüman ülkelerde mi oluyor bu afetler,peki batılı ne alemde? ![]() ![]() -- Onlar, tedbiri önceden almanın sonuçlarını yaşıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Sen bu görüşlere katılmıyor musun? -- Evet,anlattığın her şey gerçek ![]() ![]() ![]() ![]() -- Eksik olan ne ki? -- Madde görüşe hakim bir aklın ölüm ötesini düşünmemesi, dünya değerlerinin ön planda tutulması ![]() ![]() ![]() Bu yönde sistem, kendiliğinden şartları oluşturarak cezalandırma yoluna gidecektir; Ben böyle öğrendim ![]() ![]() ![]() Atina depremi veya dünyanın çeşitli bölgelerinde oluşan afetler bunun örneği değil mi? Sana bunu anlatmak istemiştim ![]() ![]() ![]() Karşısındaki genç olan sustu, dikkât kesildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bakkal birden durdu,soğukkanlı olmaya çalışarak elindekileri bıraktı ![]() ![]() ![]() Hareketlenmeye başlamıştı ![]() ![]() ![]() Ahmet F ![]() |
![]() |
![]() |
|