![]() |
Ruhun Esareti 4 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ruhun Esareti 4Ruhun Esareti 4 Öyküsü - Derin Duygular - Mustafa Uslu - Duygu Seli - Yaşam Hikayeleri - Öykü Kapının ısrarlı vuruşları, Sulhi Bey ve diğerlerinin konuşmalarını bıçak gibi kesmiş, ortalıkta buz gibi bir hava ağırlığını hissettirmeye başlamıştı ![]() "Arkadaşlar ne oluyor ! bir dakika, kapıya vuranlarda kim? Oğlum kapıya baksana neredesin?" "Tamam abi ,şimdi açtım ![]() Yusuf kapıyı açtığında, hiç tanımadığı dört kişiyle karşılaştı ![]() "Buyurun kime baktınız ![]() Kapının önündeki başı kel, hafif şişman, kırmızı suratlı olan, kendinden emin bir şekilde elindeki kimliği göstererek biz polisiz, dernek yöneticisiyle görüşeceğiz ![]() " Şey, tamam tamam buyurun içerde Sulhi Bey" Kapıdaki konuşmaları merak eden Sulhi Bey ve diğerleri de kapıya doğru gelmişlerdi ![]() Yusuf : " Abi polis beyler sizinle görüşmek istiyorlar" "Hoş geldiniz memur beyler, buyurun ne istemiştiniz?" " Müsait bir odada yalnız görüşmemiz mümkün mü acaba?" Sulhi Bey: "Elbette diyerek kendi çalışma odasını gösterdi ![]() Kapıda konuşan polis: "Ben Komiser Ayhan, bunlarda polis arkadaşlarımız" "Tekrar hoş geldiniz bende Dernek Başkanı Sulhi Nail" " Bizlerin burada bulunuş sebebimiz; derneğinizle ilgili bazı ithamlar ve şüpheler var" Sulhi Bey şaşırmış bir ses tonuyla, acıyla karışık gülerek: "Komiserim, böyle bir şey nasıl olur? Nasıl bir ithammış biraz daha açık konuşabilir misiniz?" " Dün Banu isminde üniversiteli bir genç kız, intihara teşebbüs etmiş, az kalsın ölüyormuş ![]() ![]() ![]() "Tamamda komiserim, her özgürlük kelimesi illa bizi mi zan altında bırakacak ![]() " Bu, sadece bir şüphe yanlış anlamayın ![]() ![]() "Evet tanıyorum bizim buraya ara sıra gelir giderdi ![]() ![]() "Dernek izin belgeniz ve tüzüğünüzü görebilir miyim ![]() Sulhi Bey vitrindeki çekmeceyi açarak bir klasör aldı ![]() "Tabi buyurun" Diyerek uzattı ![]() Komisere evraklara bir göz attıktan sonra: " Teşekkür ederim, arkadaşlar şimdilik işimiz bitti artık gidebiliriz" deyip ayağa kalktılar ![]() Sulhi Bey ve dernektekiler polisleri kapıya kadar uğurladılar ![]() " Ne oldu Abi?" diye sordular ![]() " Çocuklar, adımlarınızı atarken daha dikkatli olmanız lazım ![]() ![]() ![]() ![]() Hepside çok şaşırmış halde başlarıyla onayladılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hava çoktan kararmış , Gül hâla uyuyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() " Gül ! Kızım kalk artık, vakit çok geç oldu ![]() ![]() Gül gözlerini açamıyordu ![]() ![]() " Anne, saat kaç oldu? Hala başım ağrıyor, lütfen biraz daha yatayım" " Olmaz kızım, şimdi baban gelmek üzere, hadi topla kendini, kalk yemek yiyeceğiz ![]() " Tamam kalkıyorum tamam" Sena Hanım, akşam yemeğini masaya hazırlarken kapı zili çaldı ![]() "İyi akşamlar hoş geldin canım" Ziya Bey koltuğa oturduktan sonra: "Nasılsınız hayatım ? gül nerede?" " Gül odasında, şimdi geliyor" "Canım , sana bir mektup geldi ![]() ![]() Eşi, mektubu eline aldı ![]() ![]() ![]() Mustafa Uslu |
![]() |
![]() |
|