![]() |
Oğul Baban Gelirse Beni Çağır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Oğul Baban Gelirse Beni ÇağırBalıkesir’de Ali Şuuri ilkokulu karşısındaki boşlukta eski ayakkabı tamircisi kır,pala bıyıklı bir ihtiyar olan Cevdet (Alkalp)dede vardı ![]() Bir akşam üstü konu çanakkkeleye gelince ağlamaya başladı ve devam etti ![]() Rahmet babam Hafız Ali Çanakkalede kaldığında anamın karnında yedi aylıkmışım ![]() ![]() ![]() O günler çok zor günlerdi,seferberliğin sıkıntıları,kuvayi milliye zamanı,işgal yılları,kurtuluş yokluk sıkıntı ![]() Çocukluğumuz hep ekmek peşinde sıkıntıyla geçti ![]() Ama anam benim çocukluğumdan itibaren her sokağa çıkışta,her nereye giderse gitsin yanıma gelir ve; - oğlum ben pazara gidiyorum,baban gelirse beni hemen çağır ha ![]() ![]() -ben teyzenlere gidiyorum,baban gelirse beni hemen çağır ha ![]() ![]() -ben komşulara gidyorum,baban gelirse beni hemen çağır ha ![]() ![]() Anam babamı bekledi durdu büyüdüm dükkan açtım ![]() -baban gelirse beni hemen çağır ha ![]() ![]() ![]() Aradan yıllar geçti anacığım ihtiyarladı ![]() -baban gelirse beni hemen çağır ha ![]() ![]() ![]() Günü geldi ağırlaştı ölüm döşeğinde bizimle helalleşti ![]() ![]() -baban gelirse ona anam seni hep bekledi de,dedi ![]() Birden irkilerek doğruldu ve kapıya doğru gülümseyerek ‘Hoşgeldin bey hoşgeldin’ruhunu teslim etti ![]() Yazarı bilinmiyor ![]() Vefa dene şey işte budur ![]() |
![]() |
![]() |
|