![]() |
Beklemek Sabretmektir Dedi Ustam |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beklemek Sabretmektir Dedi UstamYüreğimde kopan fırtınayı gönderiyorum sana sevgili, çocuksu bakışlarımın ardından, Ellerimi kesen ayazlarımı gönderiyorum sana; aşkın akıp gidişini seyret diye iç ülkemden iç ülkene ![]() Her şeyi koca bir yokluk gören gözlerimi gönderiyorum sana, yeşile çalan yanından umut bul diye ![]() Koca şehri bomboş gören kalbimi gönderiyorum sana, içindeki ateşle ısıt diye ![]() Bütün mektuplarım geri dönüyor sevgili şehrime, yoksun ![]() Bu koca yoksunluğun içinde kaybolmuşsun ![]() Hayat bizi terk edeli çok olmuş, ben aynalarda kaybolmuşum, sen hayallerime bile uğramaz olmuşsun ![]() Bir masalmış her şey bir bakmışım uyumuşsun ![]() Ne masalın sonunu dinleyecek kadar uyanık kalmayı başarabilmişsin, ne de bana yeni masallar anlatacak kadar âşık olmayı ![]() Hasret yüklü gemilerim yollarını bulamadı ![]() ![]() Ne gemilerimi indireceğim sahillerim oldu, ne de karadan yüzdürebilecek cesaretim ![]() Aşk bitti ![]() ![]() Kalmak, gitmekten vazgeçmektir derdi atam ![]() Be ne gitmeyi becerebiliyorum topraklarından ne de yaşamayı senin kurallarına göre ![]() İsyanlarım var, eylemsiz, sessiz isyanlarım ![]() Bir gök düşlüyorum, mavisi adam gibi mavi , siyahı adam gibi siyah ![]() ![]() Ama gündüzleri gri bulutlar kaplıyor göğümü, geceleri şehrin isi ![]() Mavisi griye çalıyor hüzünle gökyüzümün, yıldızları gam yansıtıyor puslu bakışlarla ![]() Her şey bir tebessümünde gizli kalıyor bazen ![]() Züleyha' nın gülümsemesi kadar sıcak, Yusuf'un duruşu kadar soğuk ![]() Aşk sana da bana da ne uzak sevgili ![]() Şimdi sukut limanlarına demirledim gemilerimi ![]() Sadece bekliyorum ![]() Güneşin doğuşunu nasıl beklerse yüce dağlar, yağmurun yağışını nasıl beklerse çiçekler, öylece hasret gemilerimi aşk denizine indireceğin anı bekliyorum ![]() "Beklemek sabretmektir" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|