![]() |
Suskun Ve Hırçın Dalgalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Suskun Ve Hırçın DalgalarYemyeşil çimenler üzerinde oturuyorlardı Mehmet Amca ve Ali ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mehmet Amca 72; Ali 18 yaşındaydı ![]() ![]() Sonra birden konu açıldı ![]() ![]() ![]() Gençliğini hatırladıkça canı yanıyordu Mehmet Amcanın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Derin derin nefes aldı Mehmet Amca; Bak! Dedi Ali’ye “ görüyor musun?” Uzakta havada bir martı var ![]() Ali dedi evine ![]() Yapma çocuk! Hayır evine değil Ali; gönlünün istediği, pişman olmayacağı yere ![]() Peki! süzülebilir misin o martı gibi havada? Ali güldü ![]() ![]() ![]() Mehmet Amca eliyle Ali’nin sırtını sıvazladı ![]() ![]() Ben hep kuşlar gibi istediğim yerlere gidebileceğimi zannettim ![]() ![]() ![]() ![]() Anlatıyordu Mehmet Amca yıllardır aklında iz bırakmış düşünceleri Ali’ye ![]() Bak! Dedi şimdi yalnızım ![]() ![]() Bu yüzden Ali! Yüreğindeki hiçbir şeyi yarına erteleme ve hayattan çok şey bekleme ![]() ![]() Bir gün anlayacaksın içindeki öfke boşmuş diye ve bu boşluk hiç hoşuna gitmeyecek ![]() ![]() ![]() Daha yaşın kaç! Hayatın başındasın diyordu onda iz bırakan hayat tecrübeleriyle ![]() Hayat bir masal Aliciğim; bu masalda istediğini var edebilir; istediğini hiç yokmuş gibi farz edebilirsin ![]() ![]() ![]() Ne diyorsun Mehmet Amca! Ben başaracağım ![]() İnşallah oğlum ![]() ![]() Sadece hayatı ve kendini iyi tanı oğlum ![]() ![]() ![]() ![]() Yoksa hayat sinsi bir yılan gibi soğuk ve sessizdir ![]() ![]() Yemin ederim Mehmet Amca çok şey biliyorsun; fakat söylediklerinin çoğunu anlayamıyorum ![]() ![]() Yıllar sonra Ali büyüdü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün yıllar öncesinde Mehmet Amcayla sohbet ettiği yere yemyeşil alana gitmek istedi ve gitti ![]() ![]() ![]() ![]() Yazan : Melodi AKÇAY |
![]() |
![]() |
|