Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşklar, ilk, unutulmaz

İlk Aşklar Unutulmaz

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İlk Aşklar Unutulmaz

İlk Aşklar Unutulmaz Öyküsü - Derin Duygular - Ayhan Sarıkaya - Duygu Seli - Yaşam Hikayeleri - Öykü

İçimde özlemini çektiğim bir tutkuydu,o sihirli kelimeÇocukluk ve ilk gençlik yıllarımda kendi içsel dünyama hapis olduğum zamanlarda hasretini çektim, o duygununDoğal olarak benim de hakkımdı o gizemli dünyanın içerisinde bulunmak diye düşünüyordumDeli dolu,uçarı bir şekilde dolaşmadım,kızların peşinden,kendimi gösterme kompleksine kapılmadımHer şeyi tesadüflere bırakmıştımGençlik işte,niye saklayayım şimdiO gizemli kelimenin beni de gelip bulmasını dört gözle bekliyor,o sihirli kelimenin beni de içerisine almasını arzuluyordum

Sınıftaki ve okuldaki kız arkadaşlarımla konuşuyor,zaman zaman şakalaşıyordukArkadaşlarımın birbirleriyle aşk ilişkileri başlamış,herkes sığınacak bir liman bulmuştu kendine göre

Nedense, ben hala yalnızdımAradığım,beklemekte olduğum prensesimi hala bulamış olduğuma inanıyordumHatta ön sırada oturan sınıf arkadaşım Meral,arada bir takılmadan edemezdi:

"-Ya arkadaşım senin bir sorunun mu var?Kendi dünyanda ruh gibi geziniyorsun" DiyeAslında Meral,çağrışım yapıyordu ama ben yine sessizliği tercih ediyordumMeral,cıvıl cıvıl bir kızdıGüzeldi deAma gel gör ki ben de ona karşı aşk hisleri duymuyor,elektriklenme olmuyordu

Zorla,iş olsun,sırf göstermelik olsun diye de aşk ilişkisi kuramazdım kiBeni o sihirli kelime dokuz şiddetinde sallamalı,kendimi kaybetmeli,ayaklarım yerden kesilmeliydi

İşte bu beklentiler içerisinde günlerim geçip gidiyordu

Ne olduysa o yıl olduTokat'ta Yatılı Ziraat Okulunda ikinci sınıf ikinci döneminde okumaktaydımKendimi edebiyatın gizemli dünyasında bulmuştumSanki karşı cinse duyduğum aşk özlemim birden bire kaybolmuş,romanlara aşık olmuştumHafta sonları Tokat Halk Kütüphanesine gidiyor,Türk ve yabancı yazarların romanlarını okumaya çalışıyordumBir kitabı bitirdiğimde diğerine hemen saldırıyordum,okumak içinİşte öyle bir hafta sonunda kütüphanenin raflarının birinden "Rüzgar Gibi Geçti" romanını

Çekip çıkarmaya çalışırken,yanımdaki kızla yan yana hafifçe çarpışarak,elimizdeki romanları yere düşürmüştükİkimiz de aynı anda eğilmiş, jest yaparak düşürdüğümüz romanları birbirimize vermeye çalışıyordukİşte o anda göz göze geldikAman Allah'ım ne olduysa oldu banaBeklediğim an gelmişti sankiAdeta dilim tutulmuş,lal olmuştumDokuz şiddetinde sarsıldığımı hissettimKarşımdaki kızdan yansıma yapan aşk kıvılcımları,taa yüreğimin derinliklerine kadar inmiştiAşk denen tılsımlı kelimenin gücü buydu demek kiBir anda beni ahtapot gibi kollarına sarmıştı

Kendimi, aşk yörüngesinin içerisinde üç yüz altmış derece hızla kendi eksenim etrafında güneş ışını hızıyla döndüğümü hissetmeye başlamıştım sanki

Karşımdaki kızın kirpikleri,Türkan Şoray'ın ki gibi kıpı kıpır ediyorduGözlerinin karası,benimkiyle özdeşleşmiş adeta zindanlara dalmış gibiydikHafif etli dudakları,sanki yeni açmaya çalışan kırmızı gülün tomurcuk evresindeydiHafifçe gülümseyip ayağa kalktığımızda boylarımızın aynı olduğunu hissettimAynı masaya oturup kısa bir tanışma faslından sonra kitaplarımızı okumak için ilk sahifelerini açtığımızda gözlerimiz,yine birleşmiş tatlı bir şekilde gülümsemiştikBu gülümseyişte gizemli bir mahcubiyet yatıyorduSağlık Koleji birinci sınıfta okuyomuşBundan sonraki hafta sonları birlikte geçtiAşkın manyetik alanı beni kendisine çekmiştiKurtulmam imkansızdı artıkİkimiz de aynı akıntının içerisinde sürüklenip gitmekteydikZaman zaman okuduğumuz romanlar hakkında konuşuyor,düşüncelerimizi belirtiyordukAyrılmayacağımıza hatta okuldan sonra evleneceğimize bile yemin etmiştik

Okullardan mezun olmuş,Anadolu'nun ayrı illerinde göreve başlamıştıkKısa bir süre daha mektupla ve telefonla iletişimiz devam ettiVe birden bire haberleşmemiz kesildi

Bana göndermiş olduğu son mektup, yıkıldığımın anıydı

"-Ben evlendimSana mutluluklar dilerim sevgilimSeni yine de unutmayacağım!"

Bu aşk acısı,beni yıllarca sarstı

Sonraki aşklarımda hep ilk aşkımın kirpiklerinin kıpır kıpır edişini aradımAma bulamadım

Ben hala ilk aşkımı unutamadım!

Ayhan Sarıkaya

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com