![]() |
Buse'nin Göz Yaşları 13 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buse'nin Göz Yaşları 13Buse'nin Göz Yaşları 13 - Derin Duygular - Ayhan Sarıkaya - Duygu Seli - Yaşam Hikayeleri - Öykü Cemal,hesapta olmayan tek kurşunla canından olmuş,kaldırım taşları üzerinde cansız yatıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "-Bu kim?" "-Kim öldürmüş?" "-Kan davasından mı öldürmüşler,ha?" "-Öldürenler,ne tarafa kaçmışlar?" diye uzayıp giden fiskoslar etrafa kulaktan kulağa yayılmaya devam ediyordu ![]() Çok geçmeden olay yerine, bilirkişi olarak doktor ile savcı gelmişler,öldürülen kişi üzerinde fikir teatisinde bulunuyorlardı ![]() Doktor, "-Mermi,sol kulağının altından girerek beynini parçalaması sonucu,hayati fonksiyonlarını kaybederek yaşamını yitirmiş bulunmaktadır ![]() Savcı,bu olay gibi ne olaylar görmüştü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "-Yaz oğlum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cemal Çam,hastanenin ambulansı ile götürülüp on üç nolu morga kaldırıldı ![]() Emniyet birimleri,üzerindeki kimlikten yola çıkarak cenazenin sahibine kısa zamanda ulaştılar ![]() Polis arabası ![]() ![]() ![]() Raziye,polis arabasının evlerinin önüne gelip durmasından rahatsızlık duymuş,doğrusu mantıklı bir yorum yapamamıştı ![]() ![]() ![]() Orta yaşlı bir polis,elindeki evrakla yavaş yavaş Raziye'ye doğru yaklaşmış, "-Cemal Çam'ın evi burası mı,abla?" "-Evet burası polis bey ![]() ![]() ![]() ![]() "-Korkulacak bir şey yok ![]() "-Hee,eşim oluyo ![]() ![]() ![]() ![]() Polis,karşısındaki kadının paniklediğini anlayınca "-Korkmana gerek yok bacım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "-Polis kardeş,yanlışlık olmasın benim kıllı ayı Cemal'a bir şey olmaz da arabanın tamponu falan kırılmış olmasın ![]() ![]() ![]() ![]() Polis,Raziye'nin mizahi konuşması karşısında gülmemek için dudaklarını ısırdı ![]() ![]() ![]() ![]() Raziye,işin gerçeğini hala çözmemiş,kızı Emine'yi de yanına alarak polis arabasıyla birlikte hastaneye gittiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Raziye,kızı Emine'yle birlikte hastaneye geldiğinde kaçınılmayan gerçekle karşılaştı ![]() ![]() Kısa süren panikten sonra hafızasını toplayarak polise verdiği ifade de, "-Evet,morgda yatan Cemal Çam,benim kocamdır ![]() ![]() ![]() ![]() "-O zaman cenazeyi hastaneden çıkarmanız gerekecek,hanımefendi ![]() Raziye,"olan olmuş,ölen ölmüş" düşüncesiyle bütün soğukkanlılığı üzerindeydi şimdi ![]() "-Polis bey,bu cenazeyi kaldıracak gücüm yok benim ![]() ![]() "-O zaman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "-Tamam ![]() ![]() ![]() ![]() Raziye ve kızı Emine,hastaneden ayrılırken, "-Kızım, nasıl yapmalı da ablan Buse'ye haber vermeli ha?Ne kadar sevmemiş,nefret etmiş olsa da büyüğümüz ![]() ![]() "-Postaneye gider,Işıklı köyü muhtarlığına durumu anlatırız ![]() ![]() "-Doğru söylüyorsun kızım ![]() ![]() ![]() ![]() Buse,babasının ölüm haberini aldığında diğer kadınların arasına girmiş,havadan sudan konuşuyorlardı ![]() ![]() "Acemi gelin,sakar gelin,hiç bir şeyden anlamayan gelin" beklentisinde olanlar yanılmışlar,hayal kırıklığına uğramışlardı ![]() Kocası Ahmet efendi,kendisi ile birlikte gitmeyi teklif edince Buse'nin çıkışı sert oldu ![]() "-Ne işin var senin Ahmet efendi?Beni, sana parayla satan adamın cenazesinde bulunmanı istemiyorum ![]() ![]() ![]() Ahmet efendi,Buse'nin bu ani çıkışı karşısında şoke oldu ![]() ![]() Buse ise karşısında demir leydi gibi duruyor,öfkeli gözlerle "çabul ol" dercesine kendisini süzüyordu ![]() ![]() ![]() Ayhan Sarıkaya |
![]() |
![]() |
|