Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
busenin, göz, yaşları

Busenin Göz Yaşları 28

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Busenin Göz Yaşları 28

Busenin Göz Yaşları 28 Öyküsü - Derin Duygular - Ayhan Sarıkaya - Duygu Seli - Yaşam Hikayeleri - Öykü

Buse, kardeşleriyle birlikte olmanın mutluluğu içerisinde onların etrafında pervane oluyor,sevinçten havalara uçuyorduDile kolay,babasının cenazesinden sonra bir daha görüşememiş,hasretler içerisinde kıvranıyorduYedi ay çok uzun bir süreydiYedi asır gibi

Annesi her ne kadar:

"-Fazla yorulma kızım, zaten hamilesin Ben ,senin yapacağın işleri yaparım" diye söylemiş olsa da Buse, yerinde duramıyordu Anne yüreği işte; hiç dayanabilir miydi:

"-Olmaz anne, sizler benim misafirimsiniz Hem neyin nerede olduğunu pek bilemezsiniz Hele bir sizler şöyle karşımda oturun bakalım Sizlere şimdi yiyecek bir şeyler hazırlayayım" diye annesinin tez canlılığını gidermeye çalışıyordu

Yarım saate kalmadan yer sofrasına birlikte oturdular En küçük kardeşi Songül, kahvaltısını yapmaya çalışırken; diğer taraftan da ablası Buse'ye bir şeyler anlatmaya çalışıyordu:

"-Ablacığım, benim karnem hep pekiyi Hem de yıldızlı tarafından"

Şengül kardeşi de müjdesini vermek için sabırsızlanıyordu:

"-Benim karnemin not ortalaması da doksan Ben de sınıfımı geçtim Seneye gireceğim imtihanlarda senin okuduğun okulu tutturmaya çalışacağım"

"-Hadi bakalım canım İnşallah Samsun Hemşireliği kazanırsın da benim içimde kalan eksikliği sen tamamlamış olursun Hemşirelik mesleği hala içimde bir uhde olarak gizemliliğini korumakta"

Buse, bu konuşmasından sonra da kardeşlerinin tamamına yönelik:

"-Afferim sizlere Benim kardeşlerim işte böyle başarılı öğrenciler olarak bilinmesi lazım Sizlerle gurur duymaktayım"

Emine ise küçük kardeşlerinin konuşmalarını kesmek istemiyor, müsait ortamda; ona, aşkından bahsetmeyi düşünüyordu

Konaktakiler, Buse'nin annesi ve kardeşleri gelmiş diye "hoş geldin" e geldiler Çocuklar, çocuklarla hemen kaynaştı Çocukluk duyguları; kin,nefret,kibir,kıskançlık diye saçma sapan kavramlardan uzak;güneş gibi pırıl pırıl,tertemizdiİnsancıl bağlarla kaynaşmak için hiçbir sınır ve engel tanımıyordu

Gülpembe, Songül'ün elinden tutmuş dışarıya çıkartmış, toprağa çizmiş olduğu oyun çizgileri üzerinde oynamaya başlamışlardı bile Şengül de onların oyununa katılmıştı

Kız kurusu Selma da, Buse'nin annesini yanına almış;haftaya kendisine dünürcü geleceklerini ballandıra ballandıra anlatıyordu

Nihayet, Buse ile Emine baş başa kaldılar Kardeşi Emine'yle hasret gidermeye çalışıyordu:

"-Eeee,öğretmenim anlat bakalımOkulundan memnun musun ha?Ne var,ne yok?Sınıfını geçip geçmediğini sormayacağımZaten geçmişsindirArkadaşlarınla aran nasıl?"

Emine'nin beklediği ortam gelmişti nihayet:

"-Sınıfımı geçmez olur muyum ablacığım Bak, bundan başka sana çok özel ve güzel harika bir haberin müjdesini vereceğimUmarım sevinirsin"

"-Neymiş,tatlım benimSenin sevindiğin bir şeye benim sevinmemem olur mu hiçTabi ki ben de sevinir,mutlu olurumHadi meraktan çatlatma beniYoksa aşık mı oldun kız?"

"-Evet abla aşık oldum Nasıl da tahmin ettin"

Buse, gülümseyerek:

"-Gayet doğal kardeşim, aşık olman Bu senin sağlıklı bir ruh halin olduğunu gösterir Peki, kimmiş bakalım bu şanslı çocuk, adı neymiş?Tabi ki okuldandır değil miAnlat bakalım yakışıklı eniştemizin özelliklerini"

"-Bir üst sınıftan Tugay adında uzun boylu yakışıklı bir çocuk"

Buse,Tugay adını duyar duymaz, yüreği "cıızzz" ettiŞimşekler çaktı beynindeKısa bir sükuttan sonra kendi kendine "sadece bir tane mi Tugay var canım memleketteBaşka Tugay'lar olamaz mı?" diye eski aşkını anımsatan düşüncelerine gem vurdu

Emine, hararetli bir şekilde çantasını karıştırmaya başlamış:

"-Abla, sana sevgilimin resmini göstereceğim Bakalım beğenecek misin? Hah buldumYalnız ben,çok sıkıştımTuvalet ihtiyacımı giderip gelene kadar sen de resmi incelemiş olursunAl bakalım,resmi"

Buse, kardeşinin uzattığı resmi alıp, bakmadan yaka cebine koydu

"-Tamam Emine Sen gelene kadar ben de, vişne ezmesinden şurup hazırlayayım, karşılıklı içeriz"

"-Peki"

Buse, şurupları hazırlayıp, sandalyeye otur oturnaz;eli ,yaka cebindeki resme ilişti

Şuruptan bir yudum almıştı ki; gözleri,resimdeki yakışıklı gencin üzerindeydiO anda boğazındaki bir yudum şurup,kayganlığını yitirmiş, kaskatı kesilip,düğüm halinde kalmasıyla nefessiz bırakmıştı adetaGözleri,yuvasından çıkacakmış gibi ileriye doğru fırladığını hissettiBir anda kaynar sular,başından aşağıya dökülüp her tarafını haşlamış,dünyası kararmıştıEvet,bu genç kendi sevgilisi Tugay'dan başkası değildi

"Kader,ağlarını böyle de örecekmiş ne yazık ki!"düşünceleriyle bütün belleği allak bullak olmuş,sağlıklı düşünme yetisi bir anda uçup gitmiştiTugay ise şimdi kardeşi Emine'nin yüreğine taht kurmuş bir sevgiliydiResmi göğsüne bastırdı:

"Sevgilim,şimdi ben tamamen yandım!Yandım!Yandım!"mırıltıyla söylediği sözlerinin ardından iki damla göz yaşı,yanaklarından aşağıya doğru süzülürken,çağlayan halinde akan göz yaşları ise yüreğinin derinliklerine doğru akıp gitmekteydiler

Bir an, düştüğü bu çıkmazdan kurtulup,tekrar kendisini toparlamaya çalıştıKardeşi Emine'ye karşı pot kırmamalı,renk vermemeliydi"Bu şekilde Emine görürse yanlış anlar " diye göz yaşlarını sildi

Emine, içeriye girdiğinde Buse,hala melül melül resme bakıyordu

"-Ablacığım,sevgilimi beğendin mi?Aaaa abla, senin yüzün neden birden bire sararmış?"

"-Yok bir şey Emine Fazla ayakta durduğum için tansiyonum düşmüş olabilirHamilelik de var yaHiç farkında değilim,yüzümün sarardığını"

"-Aman abla kendine dikkat etİşte abla sana söylediğim;aşık olduğum genç, buAdı da Tugay"

"-Doğrusu çok sevindimBen de senin kadar mutlu oldumİnşallah ilerde okullarınızı bitirdiğinizde evlenirsiniz ve ömür boyu birlikteliğiniz devam ederGönlümün sesi,böyle söylüyor"

"-Sağ ol,ablacığımSen var ya bir tanesinAllah,seni de mutlu etsin e mi"

"-Benden geçti kardeşimBenim ki bundan sonra zoraki mutlu olmaya çalışmak gibi bir dayatmaya benziyorNeyse boş ver,hadi şuruplarımızı içelim

Ayhan Sarıkaya

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com