![]() |
Neye Niyet Neye Kısmet |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Neye Niyet Neye KısmetNeye Niyet Neye Kısmet - Fatih Canavaroğlu -Dikkat! Karıncaya basacaksın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Görmedim abi ![]() -Görmediğini görüyorum ![]() ![]() İç badanası dökülmüş, iki oda bir salon dairenin salonunda sohbet eden iki arkadaş yavaş yavaş uyku durumuna geçmektedirler ![]() ![]() -Birader hazırsın değil mi? Gece iş var ![]() -Hazırım ağabey bana güven ![]() -Tamam, şimdi yatalım ![]() ![]() *** “Ağlarsan kıyamam kıyamam ki küçüğüm gözlerine bakıp ta sana yalan diyemem söylesene diyorsun söylemek zor küçüğüm Başkası var gönlümde sana yalan diyemem ![]() ![]() -Abi kalk, kalk! Alarm çalıyor ![]() Zorla gözünü açmaya çalışan adam, iki elinin parmaklarını tersten kelepçeleyip, yukarı kaldırır ve esner ![]() ![]() -Senin dudağına nolmuş böyle? -Önemli değil abi ![]() ![]() -Dur bir bakayım ![]() -Yok değil abi ![]() ![]() -De get banyo yap rezil, sonra çıkarız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** -Tamam, burası iyi, buraya girelim ![]() -Neden abi? -İçime doğdu tosbağam ![]() -Hımm ![]() -Lan nedeni mi var şansımızı deneyeceğiz işte ![]() -Sessizce balkona tırmandılar ![]() ![]() ![]() (Evin içindeki konuşmalar fısıldayarak gerçekleşir ![]() -Tam da salona açılan pencereymiş ![]() -Keşke yatak odasına açılsaydı abi ![]() -Sus patlatacağım ağzına iki tane, göreceksin o zaman yatak odasını! Elirinde pilleri zayıf el fenerleri ile içeriyi tanımaktadırlar ![]() -Sağlam bir eşya bulup çıkıyoruz ![]() ![]() ![]() -Ne kadar yufka yüreklisin abi ![]() -Napalım ![]() -Abi mesela şu televizyonu kucaklayayım mı? -Yok, bu 37 ekran, 55 ten aşağısını alırsak zarar ederiz ![]() Çekmeceleri karıştırırlar, bir süre odayı dolanırlar ![]() -Lan nere gidiyorsun dön geri! -Abi acıktım, buzdolabına bakacağım bir şey var mı diye ![]() -Off ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Nisan rüzgârının kendini kanıtlamak için ifil ifil estiği bir kuşluk vaktinde, küçük eleman kapıyı hızla açıp, koşarak içeri girer ![]() ![]() -Abi abi bak, yırttık abi, inanmayacaksın abi ![]() ![]() ![]() -Noldu lan koffik? -Abi sayısal vurdu ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuksu bir şans beklentisi, ihtiyarca gerçekleşmiş bu iki basit insanın yaşadığı sevinç tablosu görülmeye değerdir ![]() ![]() *** Evi soyulan ailede gecekondu bir tedirginlik vardır ![]() -Ya nasıl bir topluma gidiyoruz biz ![]() ![]() -Dua edelim bey, ya çocuklarımıza bir şey olsaydı ![]() -Bunlarda ne ilginç hırsızlardır, sadece halı yıkamayı götürmüşler ![]() ![]() *** (Bir ay sonra) -Hayırdır inşallah kim geldi bu saatte ![]() -Merhaba -Buyurun kime bakmıştınız? -İçeri girebilir miyiz? -Pardon tanışıyor muyuz? Bey baksan ya bir ![]() ![]() ![]() -Efendim size söyleyeceklerimiz var ![]() -Tamam buyurun ![]() Güzel giyimli iki adamı merak eden baba, misafirleri buyur eder ![]() -Hayret sanki burayı biliyormuşçasına buldunuz salonu ![]() ![]() -Yok, sağ olun ![]() -Yarışmacı mısınız? -Yok, efendim başka ![]() -Evet, tanıyalım sizi ![]() -Şey ![]() ![]() ![]() ![]() -Evet ![]() ![]() ![]() -Biz o hırsızlarız ![]() Adam sinirle kalkar, uçaradım küçük olanın üstüne atlar ![]() -Sakin olun efendim, başka sebeple geldik ![]() Adamı zorla yatıştırırlar ![]() -Efendim sizden aldığımız ![]() ![]() ![]() -Çaldığınız ![]() ![]() ![]() -İşte, çaldığımız halı yıkama makinesini 300 liraya satmıştık ![]() ![]() ![]() -Bu sefer nereyi soydunuz? Küçük olan sazan gibi atladı: -Soyma değil, sayısal tuttu ![]() Ev sahibinin yüzü yavaşça gülümser ![]() -Deme ya ![]() -Buyurun paranızı biz gidelim ![]() "Hanım kahve yap misafirlere ![]() ![]() -Efendim paranızı getirdik biz gidelim ![]() -Ya yarıya yarıya paylaşırız ya da şikâyetçi olurum ![]() Ev sahibi karşı tarafa dava açar ![]() Dava hala sonuçlanmadı ![]() ![]() ![]() ![]() Fatih Canavaroğlu |
![]() |
![]() |
|