![]() |
Badem Çiçekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Badem ÇiçekleriBadem Çiçekleri - Ali Akın Bu gece, büyüdüğüm evde ki son gecemdi ![]() Annemden iki yıl sonra Babamı da kaybetmiştim ![]() Odalarla, mutfakla ve evin her köşesinde, beni büyüten insanların terlerini akıtarak sahibi oldukları orta sınıf hatta yoksul sayılabilecek eşyalar ile bir bir vedalaştım ![]() Yüreğimde taşıdığım siyah bir neşesizlikle, canım annemin beni büyüttüğü, kır çiçekleri gibi kokan tertemiz yatağıma uzandım ![]() ![]() Bereket versin geceler uzundu ![]() ![]() ![]() Kahkahalarımızın ardından, çatımızda yuva yapan güvercinlerin neşeli seslerini duyardık ![]() ![]() ![]() Ne arsız gönlüm vardı küçükken ![]() ![]() ![]() Bahçemizin kenarında ki çitlere elimde ki değnekle vurup, komşumuzun bahçesinde ki sık yapraklı dut ağacındaki kuşları kaldırırdım ![]() Kış günleri Babamla kardan adam yaparken, komşuların çocukları suratlarını camlara yapıştırır bizi izlerlerdi ![]() Uzun kış gecelerinde, gaz lambasının ışığında, Annemin anlattığı masalları korkarak ama merakla bitmesini istemeden dinlerdim ![]() ![]() Sobamızın içindeki alevlerin tavanda yaptığı yansıma hep güven vermişti minik yüreğime ![]() Mutlaka onun içindir; yaptığım resimlerde ki evlerin bacasının daima tütmesi ![]() Yağmuru çok severdim ![]() ![]() Bahçemizde ki küçük tandır evinin, toprak damında sarı şekerler gibi açan papatyalar, zaman hissini kaybettirir, hepsini tek tek öpebilmek için arı olmak isterdim ![]() En sevdiğim oyun; gökyüzünde ki şekilsiz bulutları oyuncaklara benzetmemdi ![]() ![]() ![]() İçime vahşi bir ümitsizlik çöktü ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük bahçemize çıktım son kez ![]() ![]() ![]() ‘’Yaşamak için güler yüz ve cesaret sermayen olsun ![]() ![]() ![]() Evimizden ayrıldım ![]() Gözlerimde Annemin bakışlarının hatırası, dudaklarımda babamın yaşlarının acı lezzeti ![]() Dünyada en olmayacak bir şey için, arkamda bıraktığım çocukluk dünyama bir kez daha dönebilmek için Allaha yalvararak yürüdüm, ellerim gökyüzünde, başım yerde ![]() Bereket versin geceler uzundu… Ali AKIN |
![]() |
![]() |
|