![]() |
Kavuşamama Şarkıları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kavuşamama ŞarkılarıGarip bir uykuydu, düşümde anamı gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ahhh! "Oğul" diyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Ağlamaklı oldum, çok mu uzak kaldım ana dedim, bu kadar mı ardına düştüm dağların? O zaten ağlamaklıydı, yaralı konuştu: "Çook! Çok uzak düştün oğul ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Göğün mavisini de mi göremiyorsun ana? "Ne göğün mavisi, ne dağların karlı uçlarını, ne de billur suları ![]() ![]() ![]() Yağmur bulutlarını? "Bulutları da! Kokusundan anlıyorum bir tek ![]() ![]() ![]() Uzaklara kanat çırpan göç kuşlarım? "Başımın üzerinden geçerlerse cıvıltılarını duyarım ancak ![]() ![]() ![]() Ya rüzgârları? "Ak saçlarımı savurur, öyle bilirim ![]() ![]() ![]() Güneşi? "Hissederim, beni ısıtıyor, seni hissettiğimde de ısınıyorum, sen de güneş gibi uzaktasın, ama ısıtıyorsun ![]() ![]() ![]() Ben burada çok üşüyorum ana, dedim ![]() ![]() "Üşüdüğünü de hissediyorum oğul! İçimin derin, ağır sancısı nedendir ya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Niye oğlum? İpek yumaklar sarar gibi şarkılar söylerdin ya ![]() ![]() ![]() Burası çok soğuk ana, ciğerlerimi üşüttüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Benim yiğit, yaralı oğlum, şarkılar da söyleyemiyorsan eğer avuntun nedir, nasıl sabır gösteriyorsun duvarlara?" Dışarıda yaşadıklarımı çoğaltıyorum! Bire on vermiş bereketli buğday başakları gibi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sanki kimse kimseyi terk etmemiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Çok şükür ki ölmemişler! Üçü de yaşıyor, ama çiçek mevsiminde renklerini göremiyorum ![]() ![]() ![]() Çoğalttığım hayatımda öyle çok gölgesindeyim ki onların, öyle çok açıyorlar ki başımın üzerinde, patlarken kırmızı, gittikçe turunculaşan ![]() ![]() ![]() "Bak şimdi benim de aklıma getirdin, ne güzel günlerdi, keşke daha da uzun olsaydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Najduhan? "Oğlum unuttun mu, hani liseden arkadaşın, hani okulu yarım bırakıp okumamıştı ![]() ![]() ![]() Ne çok zaman geçmiş ana ne çok unutmuşum her şeyi, herkesi, sevdiklerimi ![]() ![]() ![]() "Najduhan mı? Evlendi ![]() ![]() ![]() Evlendi ha! Bari huzuru yerinde mi ana? "Geçim derdine düştüler, kuşlar gibi oldular, bir oraya uçtular, bir bu yana, sonunda uzak memleketlere göçtüler ![]() ![]() ![]() Çok üşüdüm ana! Ne garip yaşıyoruz böyle, ne çok savruluyoruz böyle ortalığa ![]() ![]() ![]() ![]() "Bir şarkı söyleyebilsen ısınırsın belki ![]() ![]() ![]() Ciğerlerim, nefesim ![]() ![]() ![]() "Ya da güneşi düşün, bütün bedenini aç ona, çırılçıplak belki o zaman ![]() ![]() ![]() Ranzam çok soğuk, duvarlar çok soğuk ana, hem soğuk hem karanlık ![]() ![]() ![]() "Ya da o çok olmak istediğin kuşları düşün oğul ![]() ![]() ![]() Kuşları mı? Ah anam, biliyor musun benim bir kuşum vardı, sen de şimdi aklıma getirdin onu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mustafa Sancar |
![]() |
![]() |
|