![]() |
En Kolay Verilen Şey Akıl |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() En Kolay Verilen Şey AkılEn Kolay Verilen Şey Akıl - Hatice Taşdelen Kışın ortasında olup da kar özlemini giderememek başlı başlına bir dertti zaten ![]() ![]() Belki de arkadaşıma uymak istemiyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mecidiyeköy’de inmek üzere beklediğimiz metrobüs köşeyi dönerken beş on kişiydik durakta ![]() ![]() ![]() Her giren, şaşkınca bir sağına bir soluna bakıp koltukları kolaçan ediyor, gözüne kestirdiği bir yere ulaşabilmek için önüne çıkanı devirircesine koşar adımlarla hedefine sabitleniyordu ![]() ![]() Ters konmuş koltuklardan başka yer kalmadı ![]() ![]() Karşımda oturan kadın, on yaşlarında olduğunu tahmin ettiğim çocuğuyla ilgileniyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Belli ki anne çocuğun terlemesinden, yolculuk bittiğinde dışarıdaki buz gibi havaya mukavemet edemeyeceğinden korkuyordu ![]() Ben arkadaşımın anlattığı son ayrılık macerasından kopmuş, tamamen kadına dalmış bir vaziyetteydim ![]() ![]() Karşımda oturan bu asalet abidesini rahatsız etmemek adına, arada bir başımı cama çevirip karanlıkları seyrediyor, zaman zaman yanımda oturan bizim kızın anlattıklarına geçiştirici cevaplar veriyordum ![]() -Burnum, dedi çocuk birden ![]() Demesiyle kanın yürümesi bir oldu ![]() -Korkma, sakin ol, dedi oğluna ![]() Çantasından hemen bir kağıt mendil çıkardı ![]() ![]() -Ağzından nefes al, dedi çocuğa ![]() ![]() İşte o an herkesin böyle bir hareketlilik beklediğine şahit oldum ![]() ![]() -Olmaz öyle, kan yutar çocuk, başını arkaya atsın, dedi bir kadın ![]() Hah dedim, gene başladık ![]() ![]() ![]() Çocuk içinde bulunduğu durumun korkusuyla kendisine söyleneni yapmakla yapmamak arasında kısa bir tereddüt yaşadı ![]() -Hayır, kaldırma başını, öyle kal ![]() Bizim kız, baktım, değişik bir haller içinde ![]() ![]() -Sana ne oldu, dedim ![]() -Şu ilerde oturan durmadan beni kesiyor, gözleri de ne güzel öyle baksana, bir çılgınlık yapıp tanışsam mı, dedi ![]() Çılgınlık anlayışı karşısında bir kere daha dumur oldum ![]() -Allah sana akıl fikir versin, dedim ![]() Deli evden olacak demişler, başkasının delisine doyum olmaz ![]() ![]() Deri ceketi bedenini sıkmış da nefessizlikten benzi kararmış gibi duran bir adam gayet kendinden emin bir şekilde: -Hangi taraf kanıyorsa elini başının o tarafına koysun, dedi ![]() ![]() Çocuk elini başına götürüyordu ki, anne engelledi ![]() ![]() -Burnuna tampon yapın mendille, dedi bir başkası ![]() Sanırım herkes doktordu ![]() ![]() ![]() Bildiğim bir şeyi sorsam diye düşündüm ![]() ![]() ![]() ![]() Bu ne ki, daha olmaz şeyler de söyleseler acabaya düşecektim ![]() ![]() Fakat kadın hiç taviz vermedi, tampon fikrini sunan üstün akla da dönüp ters ters bakınca, vazgeçip sustular ![]() Ben bu kadar kolay susmalarını da yadırgadım ![]() ![]() ![]() ![]() Kadın çocuğun burnunu sıkan elini çekti ![]() ![]() Doğruyu bilen ve hiç gürültü patırtı yapmadan uygulayan bir insan alkışlanır ![]() ![]() Çantasından çıkarırken bol miktarda mendili olduğunu görmesem tek ihtiyacı mendil bu kadının derdim ![]() Akıl değil ![]() Hatice Taşdelen |
![]() |
![]() |
|