![]() |
Sel'in Kadınları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sel'in KadınlarıSel'in Kadınları - Fahri Ayhan Adım; pakize,zahide,hatice ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biz kadındık,biz anneydik ![]() ![]() ![]() Darlıktı,belki de hayatımız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dere yatağına konmuş atölyemizde,ömrümüzden günler düşürürken; hesabını bilmedi hiç birimiz; atölye sahibi,işçiler,bizler,sizler ![]() ![]() ![]() `Derenin intikamı ağır olur` diyen devletlu da bilmedi ![]() ![]() Günler günleri kovalarken, darlıkla kuşatılmış dünyamızı; sevgi ve umutla çekilir kılarken; evlatlarımızın yanaklarına bir buse kondururken;hayat o zaman hafiflerdi sırtımızdan ![]() Servis aracında; pakize,zahide ,hatice ve diğerleri iş yolunda ; yaptığımız yemeklerden,çocuğumuzun mamasından dem vururken,ardı sıra gelen sağnağa anlam vermedik ![]() ![]() ![]() ![]() Bizler şaşkın,sizler şaşkın,mesafe alamayan tekerlek şaşkındı ![]() Dilimizde şehadet nidaları,Allah Allah nidalarına karışıyordu ![]() ![]() ![]() Suyun dev bir ejderhaya döndüğünü ilk defa görüyordum,belki de son defa ![]() Son bir hamleyle telefonu kaptım,titreyen ellerimle eşime ulaşmaya niyetlendim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beyazına büründüğüm giysilerle ve hafifleyen bedenimle;dereyi,felaketi ve istanbulu izliyorum ![]() ![]() Dere yatağında akmış; yatağına konanları,kaygısızca ve umarsızca sürüklemişti ![]() ![]() Sular durulurken; sular çekilmiş; zaman ağlıyor,insanlar ağlıyor,mekan acizliğine dem vuruyordu ![]() Dolmuştan indirilen cesetlerimizin üstü; beyaz bir örtü ile örtülmüş,örtüden dışarı akan zülüfleri örtmeye dahi ihtiyaç bulmamışlardı ![]() ![]() ![]() Yaşarken ; hayatın, medyanın,siyasetçinin silik figürü olan bizler; ölümüzün, böylesine tüketim aracı olarak kullanılmasına kahırlandım doğrusu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok beklemeden;işletme arkadaşlarımdan beyazlarını giyen,yedi arkadaşım;zehra,ayşe,fatma va diğerleri beni yalnız bırakmıyorlar; gülümseyerek yanıma geliyorlardı ![]() Fahri Ayhan |
![]() |
![]() |
|