![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir işsiz Microsoft'un temizlikçi için verdiği iş ilanına başvurur ![]() "-İşe kabul edildin,bana e-mail adresini ver ,sana başlama tarihini ve getireceğin evrakları bildireceğim" ![]() Adam boynu bükük bir şekilde bilgisayarının ve tabii ki e-mailinin olmadığını söyler ![]() Personel şefi bu durumda yaşayan birisi olarak düşünülemeyeceğini ve yaşamayan birisini de işe alamayacağını yüzüne vurur ![]() Adam ne yapacağını bilmez ve kırgın bir şekilde ve cebinde sadece 10$ ile dışarı çıkar ![]() Hal'e gidip 10 kg domates almaya karar verir , kapı kapı dolaşarak domatesleri satar ve sermayesini iki katına çıkarır ![]() Bu işi üç kere daha yapar ve sermayesini 160 $'a yükseltir ![]() Artık bu şekilde yaşamını devam ettirebileceğine kanaat getirir ![]() Her sabah evinden biraz daha erken çıkar ve daha geç döner ![]() Her gün parasını katlamakla meşguldür Kısa bir zaman sonra bir el arabası satın alır,daha sonra bunu bir kamyonla değiştirir ![]() Bir süre sonra bir sevkıyat filosunun sahibidir artık ![]() 5 yıl sonra adam ABD'nin en büyük gıda distribütörü olmuştur ![]() Artık ailesini geleceğini düşünür ve bir hayat sigortasına başvurur ![]() Görüşmenin sonunda sigortacı teklifini göndermek üzere e-mail adresini ister ![]() Adam e-mail adresinin olmadığını söyleyince sigortacı şöyle der: "-Çok tuhaf, bir e-mailiniz olmadan böyle bir imparatorlu kurmuşsunuz,hele bir de e-mailiniz olsaydı ne olurdunuz kimbilir ![]() ![]() " Adam düşünür ve şöyle cevap verir: Microsoft'da temizlikçi olurdum ![]() Kıssadan hisse no ![]() ![]() Kıssadan hisse no ![]() ![]() Kıssadan hisse no ![]() temizlikçi olma olasılığın $ milyoneri olmana göre daha yüksek ![]() Hayırlı Isler Not: Bu e-maile cevap verme ,ben gidiyorum domates satmaya ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|