İnce Düşünce |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İnce DüşünceSedef Çiçeği Mahkeme salonunda, seksenlerindeki yaşlı çiftin durumu içler acısıydı ![]() Adam inatçı bakışlarla suskun, Nine'nin ağlamaktan iyice çukurlaşmış gözleri ve keskin çizgileriyle bıkkın bakışları süzüyordu etrafını ![]() ![]() VeHakimin tokmak sesiyle sustu uğultu ve tok sesiyle, sözü yaşlı kadına verdi, hakim ![]() ![]() ![]() "Anlat teyze neden boşanmak istiyorsun ![]() ![]() ?"Yaşlı kadın derin bir nefes çektikten sonra baş örtüsüyle ağzını aralayıp, kısılmış sesiyle konuşmaya başladı ![]() ![]() ![]() "Bu herif yetti gari, 50 yıldır bezdirdi hayattan ![]() ![]() "Sonra uzunca bir sessizlik hakim oldu mahkeme salonunda ![]() ![]() Sessizlik bu türhaberleri her gün manşet yapan gazetecilerden birinin flaşıyla bozuldu, kimbilir nasıl bir manşet atacaklardı, yaşanmış 50 yılın ardından ![]() ![]() ![]() Çok sayıda gazeteci izliyordu davayı, kadın neler diyecekti ![]() Herkes onudinliyordu ![]() Yaşlı kadının gözleri doldu![]() ![]() Ve devam etti![]() ![]() ![]() "Bizim bir sedef çiçeği vardı, çok sevdiğim ![]() ![]() ![]() O bilmez ![]() ![]() 50 yıl önceydi![]() O çiçeği bana verdiği çiçeklerin arasındankopardığım bir yaprağı tohumlamıştım, öyle büyüttüm ![]() Yavrumuz olmadı,onları yavrum bildim ![]() ![]() Bir süre sonra çiçek kurumaya başladı O zamanadak adadım ![]() ![]() Her gece güneş açmadan önce bir tas suyla suluycam onudiye ![]() ![]() İyi gelirmiş dedilerdi![]() ![]() 50 yıl oldu, bu herif bir gece kalkıpbir kere de bu çiçeği ben sulayım demedi ![]() ![]() Taki geçen geceye kadar![]() ![]() ![]() O gece takatim kesilmiş ![]() uyuyakalmışım![]() ![]() Ben böyle bir adamla50 yıl geçirdim ![]() ![]() Hayatımı, umudumu herşeyimi verdim![]() ![]() Ondan hiçbir şeygöremedim ![]() Bir kerecik olsun, benim bildiğim görevlerden birisiniyapmasını bekledim ![]() ![]() ![]() Onsuz daha iyiyim, yemin ederim "Hakim, yaşlı adama dönerek ; "Diyeceğin bir şey var mı baba" dedi ![]() Yaşlı adam bastonla zor yürüdüğü kürsüye, o ana kadar suçlanmış olmanın utangaçlığını hissettiren yüz ifadesiyle hakime yöneldi ![]() "Askerliğimi, reisicumhur köşkünde bahçevan olarak yaptım, o bahçenin görkemli görünümüyle büyümesi için emeklerimi verdim ![]() ![]() Fadimemi de oradatanıdım ![]() ![]() Sedefleri de![]() ![]() Ona en güzel çiçeklerden büketler verdim![]() ![]() ![]() O çiçeklerle doludur bahçesi ![]() ![]() Kokusuna taptığım perişan eder yüreğimi ![]() ![]() İlk Evlendiğimiz günlerin birinde boyun ağrısından onu hekime götürdüm ![]() ![]() Hekim çok uzun süre uyanmadan yatarsa boynundaki kireçsertleşir, kötüleşir dedi ![]() Her gece uykusunu bölüp, uyansın, gezinsindedi ![]() ![]() Hekimi pek dinlemedi, bizim hatun![]() ![]() lafım geçmedi![]() ![]() O günlerdetesadüf bu çiçek kurudu ![]() ![]() Ben ona gece sularsan geçer dedim![]() Adakdilettim ![]() ![]() Her gece onu uyandırdım Ve onu seyrettim![]() ![]() O sevdiğimkadının yavrusu bildiği çiçekleri sularken seyrettim ![]() ![]() Her gece o çiçekben oldum ![]() ![]() Sanki![]() ![]() Ona bu yüzden tapabilirdim![]() ![]() " dedi adam o yaştakibir adamdan beklenmeyecek ifadelerle ![]() ![]() ![]() "Her gece O yattıktan sonra uyandım ![]() ![]() Saksıdaki suyu boşalttım![]() ![]() Sedefgece sulanmayı sevmez, hakim bey ![]() Geçen gece de![]() ![]() Yaşlılık![]() Ben deuyanamadım ![]() Uyandıramadım![]() ![]() Çiçek susuz kalırdı amma , kadınımın boynuyine azabilirdi ![]() ![]() Suçlandım![]() Sesimi çıkartamadım![]() ![]() "O an Mahkeme salonunda herşey sustu ![]() ![]() ![]() Ertesi sabah gazeteler "Sedef susuz kaldı" diye yine yalnızca neticeyi haber yaptılar ![]() ![]() ![]() BİLAL |
|
|
|