![]() |
Aklımdasın Her Zaman |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aklımdasın Her ZamanÜniversite 2 ![]() ![]() ![]() Zaman ise benim geleceğin en büyük gazetecilerinden biri olmam için geçiyor gibime geliyordu ![]() ![]() Ama itiraf edeyim, özellikle bahar aylarında etraftaki değişimleri, yeşillikleri geleceğin büyük gazetecisi gözüyle de izliyordum ![]() "Öğrenci dediğin fotokopisinden belli olur", "Fotokopisiz öğrenci meyvesiz ağaca benzer" öğrenci atasözleri uyarınca vize dönemlerinden bir ay önce gördüğümüz derslerin notlarının fotokopilerini bulup almak için Azim Fotokopiye gittim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - "Her halde İletişim Fakültesinde okuyorsunuz" dedim ![]() - "Evet" dedi ![]() - "Bizim geçen yıl gördüğümüz Gazete Yazı Türleri dersinin fotokopileri bende hala duruyor ![]() ![]() - "Ah, size zahmet olmasın?" dedi ![]() - "Yok canım ne zahmeti ![]() ![]() Sonra oradan beraberce konuşarak çıktık ![]() ![]() ![]() Ertesi gün ders notlarını ona verdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yardım severliğimin karşılığında kız beni ne zaman görse hemen yanıma gelmeye başladı ![]() ![]() ![]() ![]() Ne yapmalıydım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok düşündüm bir karar veremedim ![]() ![]() ![]() "Bu mektubu kaldığım yerin soğuk duvarlarını ısıtmaya çalışan yüreğimin her atışında ismini hatırlatan sıcaklığında yazıyorum ![]() ![]() Acaba Figen; senin o melekler kadar güzel olarak tasavvur ettiğim hayalini gönlümden silip atsam mı diyorum ![]() ![]() Yakalanan bir kuşun esaretten kurtulmak için çırpınması gibi seni görünce çırpınan kalbimin atışlarını, yüzümün her kızarışını, benim sana olan tutkumu tavır ve yüz ifademden, heyecanımdan, titrememden anlamandan duyduğum korkuları ![]() ![]() ![]() Böyle bir şey mümkün olsa bile herhalde yaşadığım onca duyguyu bir anda jiletle kazıyıp, söker gibi atamam, atmam ![]() Çevremde çok pişkin, yüzsüz, her şeyi çok rahat ifade edebilen biri olarak görülmeme rağmen aslında sevdiğine karşı aşkını ve duygularını ifadeden bile çekinen utangaç yapıda biri olarak sevgimi yazı ile belirtme ihtiyacı duydum ![]() ![]() ![]() ![]() "Yakın çevrenden biri ![]() ![]() Mektubu daktilo ile yazdıktan sonra bir zarfa yerleştirdim ![]() ![]() Ertesi gün üniversitenin ana binasında bulunan yemekhaneye giderken Figen bir ara yanıma yaklaştı ve: - "Yükselciğim san bir şey söyleyeceğim ama aramızda kalsın ![]() ![]() ![]() ![]() - "Şaka mı yapmış mektupta?" diye sordum ![]() - "Şaka mı bilmiyorum ama mektupta bana tutulduğunu, aşık olduğunu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - "Peki kim bu herif ![]() ![]() ![]() - "Ne bileyim, ismini yazmamış ki! Ama yazdıklarından bir şeyler çıkarmaya çalışıyorum ![]() ![]() ![]() - "Peki kim olabilir?" diye sordum ![]() - "Tahminime göre bizim gruptakilerden biri ve ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beni bir merak sarmaya başlamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İçim içimi kemiriyordu; mektup yazmasa mıydım ![]() ![]() ![]() Bu arada şeytan da dürtüyordu beni bir mektup daha yaz diye ![]() ![]() "Figen; şu an sana söylemek istediğim ama söyleyemediğim duygular var ya, o duyguları sana bir sahilde hafif bir yağmur çisiltisi altında ıslanırken ve deniz dalgalarının, martı sesleriyle birleşerek oluşturduğu o nefis fon müziği eşliğinde dans ederken söylemek isterdim ![]() Bilmem sen hiç birşeyi, pek çok şeyi kaybetme pahasına daha doğrusu yüreğin pahasına satın almak ister misin? Bil ki ben yüreğimi sana, senin için satmaya hazırım ![]() Keşke sana olan aşkımı, seni görünce hissettiğim duyguları gözlerinin derinliklerinde köşe kapmaca oynarken anlatsaydım ![]() İnsanlar madde ve mana arasında, denizde salınan tekneler misali gelip giderken; ben kendimi sevdama kucak açmış, senin gönül limanında demirlemiş olarak bulmak isterdim ![]() ![]() ![]() ![]() Hayali bile yaşadığım hayatın sahte yaşantısından daha gerçek ve daha güzel ![]() Mektubuma çok sevdiğim, güzel bir söz ile son vermek istiyorum: "Sevsen, sevilsen ve sevilebilir olsan ![]() ![]() Beni sevilebilir biri olarak görmen dileğimle ![]() ![]() ![]() "Yakın Çevrenden Biri ![]() ![]() Mektubuma ek olarak da "Figen'e" diye ithaf ederek yazdığım: AKLIMDASIN Papatya açmış kırlardan Peygamber çiçeklerinin sarısından Kekik otlarının kokusundan Doyasıya içime çektiğim sen! Belki değilsin, belki farkındasın Sen benim hep aklımdasın Turnalarla gönderdim sana Gönlümde yetiştirdiğim gülleri Yalancı gönüllerde Karanlık tünellerde Aşkı aramaya çalışırken sen Senin aşkını hayat gibi yaşardım ben Belki aşkıma uzaksın, belki yakındasın Sen bilmesende hep benim aklımdasın ! Şiirimi de zarfa koyarak bu sefer postaladım ![]() Ertesi günde dedemin vefat ettiği haberi geldi ![]() ![]() ![]() - "Yüksel hani bana biri aşk mektubu yazıyor demiştim ya işte ondan ikinci bir mektup daha geldi ![]() ![]() ![]() - "Peki kim olduğunu bulabildin mi?" diye sordum ![]() - "Sana bir iki tahminim var diyordum ya ![]() ![]() ![]() ![]() - "Emin mi oldun, peki kim?" diye heyecanla sordum - "Hiç tahmin edemezsin ![]() ![]() ![]() ![]() - "Osman mı?" dedim şaşırarak - "Tabii ![]() ![]() ![]() - "Çok şaşırdım ![]() ![]() ![]() - "Şaşır, şaşır ![]() ![]() ![]() ![]() hoşlandığımı belirttim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok şaşırmıştım ![]() ![]() - "Senin adına sevindim ![]() ![]() Bir yanda sevdiğim kız Figen diğer yanda en yakın arkadaşlarımdan Osman vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İki hafta kadar sonra okula gidince bu sefer Figen ve Osman bir ara yanıma geldiler ![]() - "Yüksel seni yemeğe götürüyoruz ![]() ![]() - "Osmancığım bugün olmasa" deyince, Figen: - "İtiraz etme hakkın yok ![]() ![]() ![]() Benim isteğim üzerine Karadeniz Pidecisine gittik ![]() ![]() ![]() Konuşma esnasında Figen bir ara bana dönerek: - "Sana bir süprizimiz var demişti ya Osman; şimdi onu söyleyeceğim sana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - "Ne saçmalıyorsun, ne romantik, duygusal mektupları ![]() ![]() ![]() - "Demek ki Figen sendeki romantik, duygusal yönleri keşfetmiş ve sana tutulmuş ![]() ![]() ![]() ![]() Yemekten sonra Osman'ın ellerini yıkamak için lavaboya gittiği sırada masadaki peçeteyi aldım ve Figen'e dönerek sessizce: - "Bu günün anısına bu peçeteye duygularımı yazıyorum ![]() ![]() ![]() Bende peçeteye O'na ithaf ederek yazdığım şiirin nakarat bölümü olan: Belki aşkıma uzaksın, belki yakındasın Bilmesen de, sen benim hep aklımdasın Ve altına da: "Allah'tan Osman'a ve sana mutlu bir yuva ve mutlu yarınlar diliyorum ![]() "Yakın Çevrenden ![]() ![]() "Yüksel" notunu yazdım ![]() ![]() Osman da yanımıza gelince; - "Sizin bu mutlu haberinize çok sevindim İnşallah Allah tamamına erdirir" dedim ve devamla "Bu gün de aslında çok işim vardı ![]() ![]() ![]() Birlikte dışarı çıktık ve tokalaşarak yanlarından ayrıldım ![]() ![]() ![]() Bir daha arkama bakmaya cesaret edemeden gözlerimde beliren yaşlarla oradan uzaklaştım ![]() |
![]() |
![]() |
|