![]() |
Bir Karafatma'nın Günlüğü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Karafatma'nın GünlüğüBİR KARAFATMA'NIN GÜNLÜĞÜ Dün gece yine ölümle burun buruna geldim ![]() Cemile ne yapar sonra ![]() ama ev sahiplerimizin misafiri geldiğinden geç vakitlere kadar oturup yatmadılar ![]() Neyse ki konukların gitmesiyle birlikte uykuya daldılar ![]() Bir süre ortalığın sakinleşmesini bekleyip, yiyecek toplamaya başladım ![]() misafirler geldiği için menü çok zengindi ![]() kırıntılarına bayılırız ![]() Her neyse ben nevaleyi toplarken birden mutfağın ışığı yandı ve "Aaaaaa! Karafatma" diye bir ses duydum ![]() Salak adam, ben bir erkeğim Fatma da nereden çıktı ![]() İsmail ![]() Böyle şeyler delikanlıyı bozar ![]() beni karımla karıştırdın diyelim ![]() ![]() Benim kaç katım büyüklüğünde olmana rağmen bu bağırış da ne böyle? O korkunç sesin kesilmesiyle birlikte, sanki ben ona bir bok yapmışım gibi beni kovalamaya başladı ![]() çanak bardak üzerinde dolaşmamaya çünkü bu dingilin karısı çok titiz ![]() Bazen diyorum ki bu gıcıkların misafiri geldiğinde git ortalarda dolaş böylelikle utanılacak duruma düşsünler ![]() ![]() tekneye kötü gözle bakmamak gerekir ![]() Ben eve geldiğim ilk yılları hatırlıyorum da ne güzeldi o günler ![]() Rahmetli kayınbabam ve kayınvalidem beni evlerine kabul etmişlerdi ![]() sahibimiz Rıza amca kördü ![]() yerinde serbestçe dolaşabiliyorduk ![]() Hatta Rıza amcayla aynı sofrada yemek yediğimiz günlerde oldu ![]() Gerçi bizleri görebilseydi nasıl davranırdı bilmem ama o hep yüreğimizde yaşayacak ![]() Rıza amcanın durumu pek iyi sayılmazdı, memur emeklisiydi ![]() yüzden yiyecek konusunda bu kadar fazla seçeneğimiz yoktu ![]() ve huzurluyduk ![]() ![]() onun için bütün kazalar görünmezdi ![]() biz de oradaydık ![]() asmıştı ![]() Biz de bunu fırsat bilip ceketin cebine girdik ![]() Zeki beyle birlikte mezarlığa doğru yola koyulduk ![]() Rıza amcanın üç tane oğlu vardı ama bugüne kadar sadece nüfusta gözüküyorlardı ![]() çıkardılar ![]() Evi şu anda oturan adam ve karısı satın aldı ![]() basmalarıyla kayınbabam ve kayınvalidemi öldürmeleri bir oldu ![]() Adam sonra iğrenerek cansız bedenleri kağıda sararak çöpe attı ![]() çok temizmiş gibi ![]() yıkamadığına defalarca şahit oldum ![]() Şimdilerde kendine üzerinde rahmetli kayınvalidemin resmi olan bir ilaç almış, durmadan üzerimize sıkıp duruyor ![]() için bu tür ilaçların üzerinde resmi bulunuyor ![]() filminde de oynamıştı ![]() ![]() bir Osmanlı erkeğiydi ![]() Bugüne kadar rahmetli Rıza amcanın anısına bu evde oturduk, artık daha fazla dayanacak halimiz kalmadı ![]() ![]() bir ev bulur bulmaz taşınacağız buradan ![]() Belki de sizin evinize yerleşiriz, hayat bu belli mi olur |
![]() |
![]() |
|