![]() |
Sevgilime Açık Mektup |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevgilime Açık MektupSevgilime Açık Mektup Benimde sevdalarım vardı yarınlara dair ![]() ![]() ![]() Bu gün senin ve benim günüm olduğu söyleniyor ![]() Belki sana göre doğrudur bu gün senin günün 'Sevgililer Günü' Senin ben gibi bir sevdan var, bu gün senin olmalı elbet ![]() Memleketimin dağlarında menekşeler açacaktı kekik kokacaktı ![]() ![]() Benimde sevdalarım vardı yarınlara dair ![]() ![]() ![]() Beni sevdalarım vardı memleketimin çocuklarına dair kimse sokaklarda sabahlamayacaktı, hiç bir çocuğun eli bacaklarının arasında ısınmaya çalışmayacaktı, onun elini saracak daha büyük bir el olacaktım onlara ![]() Benimde sevdalarım vardı yarınlara dair ![]() ![]() ![]() Ellerini tutuğumuz kızların yürekleri yetim, akılları sarhoş olmayacaktı ![]() Bir baba evi emniyetinde olacaktı delikanlılarımızın yanı ![]() ![]() ![]() Her tarafta kardeşlik türküsü çalınacaktı ![]() başı, gözü ve anamızın yüreğine ateş düşüren kendi evladı olmayacaktı ![]() Benimde sevdalarım vardı yarınlara dair ![]() ![]() ![]() Gecesinde emniyet olacaktı insanımızın, gündüzünde seyran havası ![]() ![]() ![]() Solumayacaktı kurtları puslu havaları ve bir koyunu çobanın gütmesine gerek kalmayacak, çoban köpekleri bilemeyecekti dişlerini ![]() ![]() ![]() Benimde sevdalarım vardı yarınlara dair ![]() ![]() ![]() Torun ile dede aynı dili konuşacaktı ![]() ağlayacaklardı ![]() olmayacaktı torunlarına ![]() ![]() ![]() Benimde sevdalarım vardı yarınlara dair ![]() ![]() ![]() Ben askere giderken kına yakılacaktı saçlarıma ve şehit olmak şeref sayılacaktı bu topraklar uğruna ![]() indirenden daha çok ![]() ay yıldızımın ![]() Benimde sevdalarım vardı yarınlara dair ![]() ![]() ![]() Komşumu aç bırakmayacaktım, oda komşunu aç bırakmayacaktı ![]() Emanet ve nimet sayacaktık yaradandan bize ![]() Köprü altları mesken tutulmayacaktı çaresizlikten, zengini artığı, fakirin azığı olmayacaktı ![]() ![]() ![]() Benimde sevdalarım vardı yarınlara dair ![]() ![]() ![]() Öpüp gitmeyecekti bir güzeli bir erkek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Acıları bir, sevincinçleri hür olacaktı sevgililerin ![]() ![]() ![]() ![]() Benimde sevdalarım vardı yarınlara dair ![]() ![]() ![]() Senin sevdan benim ve yanındayım kutla bu günü, gönlünce eğlen ![]() Bana bir karanfil getirme sakın, birine bağışla ona vereceğin parayı daha ziyade mutlu olurum ![]() ![]() Bu gün efkârdan veya sevinçten sigara alma, alkol de kullanma onlara vereceğin parayıda bağışla ki buda benim sevdam olsun ![]() Yetimler gülsün açlar doysun ki bende 'Sevgililer Günü'nde sevildiğimi bileyim ![]() ![]() ![]() Sev ki Kutsal olasın ![]() ![]() ![]() Seviliyorsan seni seven kutsaldır ![]() Sevindir ki sevilesin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|