Arpa Ve Buğday Arkadaşlığı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arpa Ve Buğday ArkadaşlığıArpa ve Bugday´arkadasligi eskiden, bir ailede baba anne ve büyükbaba, büyükanne ![]() en azindanda 9 cocuk la yasanilirmis![]() ![]() bunlarin risklarida ciftcilikte oldugu icin, hepsi hepsi bir tarladan cikan ürünle yasarlarmis![]() ![]() ![]() böyle olunca bir dönem bugday bir dönemde arpa ekerek, bununla idare edip gecimlerini saglarlarmis ![]() ![]() ![]() birgün ![]() ![]() bugday unu azaldigini gören cifti, arpayi degirmene göndermis ARpa ügütülüp geri dönerkende bugday i degirmene gönderiyormuski![]() ![]() arpa ügünüp eve giderken bugday ise degirmene giderken yolda karsilasmislar![]() ![]() ![]() bugday sormuski : "arpa gardas nerden geliyon böyle", arpa demiski: "degirmende ügütüldüm köye gidiyom, colu cocugu idare etmeye" ![]() ![]() ![]() bugday: "iyi sen önden git, idare et, ben arkandan yetisirim" ![]() ![]() ![]() buna arpa cok simarir haddini asar ve derki: "sen gelene kadar, tandir ekmegi olayimmi?! (tas ekmegi) ![]() ![]() ![]() "ol demis " :bugday ![]() ![]() ![]() "tava ekmegi de olayimmi ?" demis ![]() ![]() bunada "ol" demis bugday![]() ![]() "eee" demis bugday "yufka da olayimmiiii" buna karsilik bugday demiski: " duuuuur heleeee, senin neyine yufka olmak, COK ACILMA YIRTILIRSIN, yufka olmak benim isim " :tokmak: |
|
|
|